Home Crna kronika U 36. godini preminuo vlč. Branimir Mađarac! ‘Hrlio je prikazati svetu misu...

U 36. godini preminuo vlč. Branimir Mađarac! ‘Hrlio je prikazati svetu misu za spas vjernika svoje župe i Gospodin ga je pozvao k sebi za nebeski stol’

SHARE

Župnik u Nijemcima i dekan Otočkoga dekanata vlč. Branimir Mađarac preminuo je u srijedu 4. kolovoza u Nijemcima u 36. godini života i 12. godini svećeništva, priopćio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Sprovodni obredi bit će u petak 6. kolovoza. Započet će misom zadušnicom u 10.30 u župnoj crkvi Svete Katarine u Nijemcima, nakon čega će uslijediti ukop u 13 sati u pokojnikovoj rodnoj Župi sv. Jurja u Bapskoj, na mjesnom groblju uz crkvu Gospe Bapske.

Lijes s pokojnikovim tijelom bit će izložen u župnoj crkvi u Nijemcima od 9 sati.

Biranim riječima od njega su se oprostili u župi.

“Danas je sv. Ivan Marija Vianney zaštitnik župnika. Što je Božja providnost! Dok je Branimir hrlio prikazati svetu misu za spas vjernika župne zajednice kojoj je služio Gospodin ga je, u njegovoj 36. godini pozvao k sebi za nebeski stol.
Neka u vječnosti slavi Boga i zagovara svoju braću u službi i nas vjernike koji polako, ali sigurno putujemo prema vječnoj luci spasa. Branimirovoj obitelji iskrenu sućut izražava župnik, tovarnička zajednica i svi prijatelji”, navodi se.