Home Društvo Zlatko Dalić uoči Velike Gospe propješačio 50 kilometara do Sinja

Zlatko Dalić uoči Velike Gospe propješačio 50 kilometara do Sinja

SHARE
Ovih dana svi putevi vode u Gospina svetišta, a u onom najpoznatijem u Dalmaciji – u Sinju, srela su se dva velikana – izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i voditelj klape HRM-a Sveti Juraj Marko Bralić.

Gospi Sinjskoj u pohode Dalić je dopješačio iz rodnog Livna udaljenog od svetišta 50 kilometara, dokazavši da je u dobroj formi, a Marko Bralić iz Kaštela je s obitelji stigao Gospi zahvaliti za sve milosti kojima ga je podarila Majka Božja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Obojica dobro raspoložena, preplanula i odmorna kao da nisu hodali pješice cijelu noć obradovala su se susretu kod Gospe. Dalić je jedan od rijetkih visokopozicioniranih Hrvata koji nikada nije skrivao svoju vjeru ni pripadnost Katoličkoj crkvi. Sam je rekao kako na utakmicama hrvatske reprezentacije, uvijek u džepu nosi krunicu.

A kad su zdravi i spremni Vatreni, što ima bolje od Gospina zagovora uoči jesenskih kvalifikacijskih utakmica hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru! Još u nama živi finale na SP-u u Rusiji 2018. godine kad su nam Vatreni podarili toliko radosti! Kad je euforija viceprvaka svijeta bacila u kolektivni trans cijelu naciju…

Vjeru svoju ne skriva ni Marko Bralić (kao ni njegov brat Ante koji je desno na fotografiiji), koji već 20 godina vodi klapu Sveti Juraj, nastalu zbog potrebe službenog predstavljanja Hrvatske na vojnom hodočašću Gospi Lurdskoj u Francuskoj. Mnoge njihove pjesme posvećene su upravo Gospi, pa onda i ne čudi susret dvojice mušketira koji su dan uoči blagdana Velike Gospe, odnosno Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, stigli Gospi Sinjskoj u znak zahvale za sve primljene milosti uz neizostavnu molitvu Majci Božjoj za zdravlje i trajnu zaštitu.