Home Vijesti SKB Mostar: Porast broja novozaraženih ugrožava rad bolnice

SKB Mostar: Porast broja novozaraženih ugrožava rad bolnice

SHARE
Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar upozoravaju kako je s porastom broja covid-pozitivnih osoba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji došlo i do porast broja hospitaliziranih pacijenata s teškom kliničkom slikom uslijed covid infekcije.

Trenutno je na liječenju u “covid bolnici” 29 pacijenata od kojih je četvero na invazivnoj strojnoj ventilaciji.

Iz mostarske bolnice podsjećaju kako i dalje nema specifičnog, posebnog lijeka za koronavirus, pa je cijepljenje za sada jedina mjera zaštite od teških komplikacija covid infekcije i smrtnog ishoda.

Također navode kako SKB Mostar trenutno pruža usluge u punom kapacitetu, no nagli porast broja oboljelih pridonosi otežavajućim okolnostima cjelokupnog rada SKB-a Mostar.

Kako bi se zaustavio ili barem usporio porast broj hospitaliziranih covid pacijenata iz SKB-a Mostar pozivaju na poštivanje epidemioloških mjera (higijena ruku, nošenje maski, održavanje distance).

Iz te zdravstvene ustanove podsjećaju da je tijekom 2020. godine u “covid bolnici” SKB-a Mostar liječeno preko 2.500 pacijenata, a u 2021. godini do mjeseca kolovoza liječeno je više od 4.000 bolesnika najčešće prosječne dobi od 50 do 60 godina, češće muškaraca nego žena.

Djelatnici SKB Mostar će kao i do sada dati svoj maksimum kako bi osigurali najbolje moguće liječenje svim oboljelim pacijentima, a bit će nam mnogo lakše ukoliko cjelokupna javnost prihvati preporuke stručnjaka koji neumorno rade kako bi što bezbolnije i prije okončali pandemiju uzrokovanu koronavirusom, priopćeno je iz SKB Mostar.