Home Društvo Snimka zgrozila mnoge: Bebu staru svega par mjeseci odvela na bušenje ušiju

Snimka zgrozila mnoge: Bebu staru svega par mjeseci odvela na bušenje ušiju

SHARE

Iako svaki roditelj ima pravo odgajati dijete kako poželi, ponekad se majke i očevi nađu na udaru kritika zbog svojih odluka.

U takvoj situaciji našla se i majka Kristy Bolton, koja je svojoj šestomjesečnoj kćeri odlučila probušiti uši.

Na TikToku je objavila snimku koja je izazvala podijeljene reakcije. Dok jedni smatraju da je okrutno da roditelji uopće podvrgavaju dijete takvoj boli, drugi ističu da su i sami prošli kroz to i da se danas boli uopće ne sjećaju.

Video pregledan više od 6 milijuna puta prikazuje Kristy koja sjedi s djevojčicom u krilu. Dijete smireno gleda oko sebe sve dok mu djelatnica takozvanim “pištoljem” ne probuši uho. Tada se strese od šoka i počinje glasno plakati do te mjere da se jako zacrvenjelo u licu.

“Zašto bi itko ovo namjerno radio svom djetetu”, upitala je jedna osoba.

“Ovo treba zabraniti, potpuno je bespotrebno. Jadno dijete, to nije izbor ove djevojčice”, dodala je druga.

Dio gledatelja stao je u obranu majke.

“To je njeno dijete”, “Ovo nije zlostavljanje. Drago mi je da su i meni roditelji probušili uši dok sam bila beba jer se toga uopće ne sjećam”, komentirali su.

Dok se u Hrvatskoj prakticira bušenje ušiju “pištoljem” u zlatarnama ili čekanje do djetetove 12. godine, kada je moguće bušenje ušiju u piercing studijima, u Americi je praksa ponešto drugačija.

Na stranicama Američke akademije za pedijatriju navodi se da je piercing uha iz kozmetičkih razloga siguran u bilo kojoj dobi. Kad je pak riječ o izbjegavanju infekcije ušne školjke, kao opća smjernica upozorava se roditelje da “odgode piercing dok njihovo dijete ne postane dovoljno zrelo da se samo brine o mjestu bušenja”, prenosi Index.