Home Društvo Bračni par poslao račun svima koji nisu došli na vjenčanje: “Javite nam...

Bračni par poslao račun svima koji nisu došli na vjenčanje: “Javite nam način plaćanja, hvala”

SHARE

Mladi bračni par Doug Simmons i Dedra McGee, odlučili su da nakon ceremonije svim gostima koji se nisu pojavili pošalju kaznu i to u obliku računa.

Svim zvanicama koje nisu došle stigao je na mail račun u iznosu od 240 dolara, s objašnjenjem da je to kazna za mjesto koje su oni platili, a gosti se nisu pojavili, niti su javili unaprijed da neće doći, prenosi B92.

“Potvrdili ste dolazak na vjenčanje, a onda se niste pojavili. Mi smo unaprijed platili vaša mjesta. Javite nam koji način plaćanja vam odgovara, hvala”, stoji u njihovom dosta službenom pismu.

Račun se brzo proširio društvenim mrežama i izazvao je pravu raspravu među ljudima. Dok neki misle da je ovo pretjerano, nekima je žao što i sami nisu došli na tu ideju kada su pravili svadbu.

“Žao mi je što se i ja nisam toga sjetila. Ja i moj suprug platili smo skupo hranu koja je kasnije bačena, jer se gosti nisu pojavili”, komentirala je jedna žena.

“Ne bi trebali ovo raditi, izgubit ćete prijatelje”, misli jedan muškarac.

Par se javio nakon što je njihov račun postao popularan.

“Četiri puta smo pitali mogu li doći i svi su odgovorili da mogu. Platili smo unaprijed, a oni se nisu pojavili. Nije nam stalo do novca nego do toga kako smo se osjećali na naš veliki dan. To je izraz nepoštovanja prema nama. Na kraju nikome ni ne bismo uzeli novac, ali željeli smo pokazati da to nije u redu”, rekli su za “The Post”.