Home Zanimljivosti Diler peti put tražio odgodu odlaska u zatvor – zbog sezone u...

Diler peti put tražio odgodu odlaska u zatvor – zbog sezone u njegovom ugostiteljskom objektu

SHARE

Zadarski diler koji je u više navrata odgađao izvršenje kazne zatvora mora se bez odgode javiti u Centar za dijagnostiku u Zagrebu, popularniji pod imenom Remetinec.

Kako je u svom rješenju navela sutkinja Dijana Grancarić, 21. travnja izrečena je odgoda od tri mjeseca te se on u zatvoru morao pojaviti 24. srpnja, piše 057info.

Dana 20. srpnja zaprimljena je nova molba u kojoj osuđeni Zadranin umoljava da mu se odobri odgoda dok ne odradi ovu sezonu jer smatra da će se na jesen ponovno zatvoriti ugostiteljski objekti. Sa zakašnjenjem je dobio poziv za dnevnu bolnicu u kolovozu te ih je zamolio da prebace na rujan, što je i učinjeno. Treba raditi novu protezu za zube jer prethodna nije dobro napravljena, a i čeka termin za sistematski pregled na koji ga šalje Ministarstvo branitelja svakih deset mjeseci, naveo je u svojoj zamolbi.

Sutkinja je navela kako je osuđeniku do sada služenje kazne odgađano u četiri navrata, ukupno na jednu godinu.

– Vijeće je stava kako je vrijeme od jedne godine bilo sasvim dovoljno da se osuđenik pobrine za svoj posao odnosno ugostiteljski obrt te da osigura radnike koji će mu odraditi sezonu. S obzirom na to da iz njegove molbe proizlazi da odgodu traži upravo zbog dovršetka sezone u svom ugostiteljskom objektu, a sud mu je već dao maksimalno vrijeme odgode radi dovršetka započetih poslova, njegovoj molbi se više nije moglo udovoljiti – navela je sutkinja.

Zadranin će u zatvor kada rješenje postane pravomoćno.