Home Crna kronika Prošla je godina dana od kad nas je napustio kolega Mario Pinjuh

Prošla je godina dana od kad nas je napustio kolega Mario Pinjuh

SHARE
Točno prije godinu dana, u subotu, 12. rujna 2020. prerano nas je napustio naš omiljeni kolega Mario Pinjuh u 31. godini života.

Kao da je jučer bilo kad smo se smijali tvojim dosjetkama, gifovima i komentarima, a u isto vrijeme divili se tvojoj marljivosti, trudu, neumornom duhu i energiji. Vijest o tvojoj smrti Mario, izgledala nam je nakon tog subotnjeg jutra kao jedan ružan san i dugo vremena trebalo nam je da to prihvatimo kao stvarnost.

Ovih dana razgovarali smo s mnogim ljudima s kojima si bio blizak i svatko nam je za tebe rekao kako si bio poseban, kako si volio ljude, društvo i djecu, kako si se nesebično davao za druge, bilo da je riječ o primarnom poslu, folkloru, prijateljstvu i svemu onome u što si bio uključen.

Nevjerojatno je i danas pojmiti što si ti sam sve uspijevao stići odraditi u jednom danu, a što bi većina drugih ljudi to rasporedila na nekoliko dana ili bi se postupno rješavala nagomilanih obveza.

Ipak, ti si u tome maksimalno uživao, nije važno je li to pisano ili radijsko novinarstvo, uvijek si želio napraviti nešto kvalitetno čime si uvelike utjecao i na sve oko sebe. Iako to nisi nikad rekao, ali tvoja poruka je jasna: “Kad mogu ja to, zašto onda ne bi mogli i svi ostali?”.

Danas nam je žao što nismo mogli doći na baš sve kave uoči nekih terena koje smo odrađivali. A ti si uvijek zvao: “Ja sam sjeo, ako netko može ili želi, neka mi se pridruži”. 

Nije floskula Mario, ako kažemo da je kod svih nas u srcu ostala velika praznina nakon tvog odlaska, ali isto tako nadamo se da nas i dalje pratiš s nekog boljeg mjesta i raduješ se našim uspjesima, a nema sumnje kako ćeš nam i u budućnosti biti velika inspiracija.

Dragi naš kolega i prijatelju, počivaj nam u miru, a i dalje nam jako nedostaješ!