Home Crna kronika Državljani BiH preko Save pokušali prokrijumčariti 12 migranata

Državljani BiH preko Save pokušali prokrijumčariti 12 migranata

SHARE
Pripadnici policijskih agencija iz BiH prekinuli su, s kolegama iz MUP-a RH, lanac krijumčarenja migranata čamcima preko rijeke Save nedaleko od Brčko Distrikta, priopćilo je državno Tužiteljstvo BiH, koje je navelo da je u četvrtak ujutru spriječeno prebacivanje još 12 migranata. Na rijeci Savi u četvrtak ujutru spriječeno je ilegalno prebacivanje 12 migranata, a slobode su lišena dva člana organizirane kriminalne skupine, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.
U okviru akcije izvršeni su pretresi na području Brčkog s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentiranja počinjenog kaznenog djela, dodaje Tužiteljstvo. U toj višemjesečnoj međunarodnoj akciji realiziranoj s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske s bosanskohercegovačke strane sudjelovali su policijski službenici Brčko Distrikta i Granične policije BiH.
Krijumčari su migrante prebacivali čamcima preko rijeke Save kako bi ušli u Hrvatsku te nastavili dalje u zemlje Europske unije, pri čemu su ostvarili značajnu materijalnu korist. Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je godinama izložena pritisku tisuća migranata na tzv. zapadnobalkanskoj ruti, koji se pokušavaju preko Hrvatske dokopati zemalja Europske unije.