Home Crna kronika Lječnici s UKC RS o samoubojstvu: Ovo se ne događa samo u...

Lječnici s UKC RS o samoubojstvu: Ovo se ne događa samo u našoj bolnici

SHARE

Na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske danas se dogodilo novo samoubojstvo, šesto po redu, otkako je proglašena pandemija koronavirusa, a ravnatelj UKC RS Vlado Đajić izražava žaljenje zbog novog samoubojstva. Kaže da je psihološka podrška potrebna svima, pa i samim medicinskim radnicima.

Đajić dodaje i kako je UKC RS primio 150 lječnika, kao i 500 tehničara.

“Ružan događaj koji se desio“, izjavila je psihologinja UKC RS Svetlana Savić. Dodaje da je svaki dan jedan psiholog određen kao dežurni kako Covid, tako i ostalih pacijenata.

Nera Zivlak Radulović, načelnica Psihijatrije UKC RS, ističe povodom današnjeg samoubojstva u toj zdravstvenoj ustanovi kako čine sve da spriječe da se nešto dogodi.

“Ovo se ne događa samo u našoj bolnici, već širom svijeta. Psihološka pomoć pruža se i pacijentima i njihovim obiteljima, ali i medicinskom osoblju“, rekla je.

Dr. Renata Tamburić, šef Covid odjela, povodom šestog samoubojstva na UKC kaže kako je to težak slučaj te da izjavljuje saučešće obitelji.

“Pacijentica je hematoonkološki bolesnik. Bolest se dodatno iskomplicirala koronom, sa obostranom upalom pluća. U prostoriji koje koristi medicinsko osoblje dogodio se nemili događaj“, izjavila je.

O kisiku je govorio ravnatelj UKC-a koji je potcrtao da tog lijeka ima još 8 tona, odnosno količina koja će trajati do sutra. Dodaje da se nada da će “kancelarijski pacovi napraviti dogovor”.

Ranije se priopćenjem u vezi sa kisikom obratio i ravnatelj Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak koji je naglasio da će ta agencija u skladu sa Zakonom propisanim nadležnostima, po dobijanju zahtjeva, postupiti hitno i izdati sve potrebne dozvole za uvoz i distribuciju medicinskog kisika-lijeka.

“Ovim putem pozivam odgovorne osobe u zdravstvenom sistemu Republike Srpske, da u skladu sa svojim nadležnostima organiziraju nabavku pomenutog lijeka“, dodao je.