Home Zanimljivosti Mislio da mu je žena preminula, kupio lijes, križ, sve obavijestio… onda...

Mislio da mu je žena preminula, kupio lijes, križ, sve obavijestio… onda mu rekli da je živa…

SHARE

Svetozar P. (50) iz jednog sela u općini Koceljeva u Srbiji napao je policijske službenike koji su mu došli u kuću nakon što je prijavio da mu je supruga preminula.

No ona uopće nije bila mrtva. To je tek početak priče koja nalikuje na film prepun crnog humora.

Svetozar i L. P. (64) živjeli su u vanbračnoj zajednici u njegovoj kući. Nakon što je mislio da mu je žena umrla, javio je to njezinoj kćeri. Ona je obavijestila policajce koji su stigli u kuću s liječnicom iz lokalnog doma zdravlja koja je trebala potvrditi smrt, piše Kurir.

Sad tek počinje biti zanimljivo. Kad su policajci i liječnica došli u Svetozarevu kuću, sve je bilo puno rodbine i prijatelja. Svi su mu izražavali sućut zbog smrti supruge. Svetozare je pripremio već i lijes i križ. A onda, preokret.

– U kuću su već bili dopremljeni kovčeg i križ, sve je bilo spremno za sprovod. Jedan od policajaca prišao je Svetozaru kako bi obavio razgovor s njim, a doktorica je ušla u sobu u kojoj je ležala ‘pokojnica’ kako bi konstatirala smrt. Međutim, ubrzo se pojavila na vratima i rekla da je žena živa – priča izvor, prenosi Kurir ovu nevjerojatnu priču.

Nakon toga i policajac je ušao u sobu i uvjerio se da L. P. diše i da je samo bila u nesvijesti. Policajac je ovu bizarnu situaciju mislio zaključiti tako što će ženu odvesti u dom zdravlja na pregled, ali Svetozar je u tom trenutku potpuno poludio.

– Umjesto da mu bude lakše što mu je supruga živa, Svetozar je tada dohvatio drveni križ koji je kupio za ženin sprovod i njime pokušao udariti policajca. Potom je prišao policijskom vozilu i tim križem polupao stakla. Jedan policajac je povrijeđen – objašnjava sugovornik.

Kako se doznaje, policajci su savladali Svetozara nakon čega je, po nalogu tužiteljstva, prebačen na psihijatriju.