Home Vijesti Vandalski čin u Vitezu: Oštećen spomenik poginulim braniteljima HVO-a

Vandalski čin u Vitezu: Oštećen spomenik poginulim braniteljima HVO-a

SHARE

Tijekom noći sa subote na nedjelju u viteškom naselju Gaćice dogodio se vandalski čin devastiranja spomenika poginulim braniteljima HVO-a iz ovog naselja.

 

Pod okriljem noći, nepoznati je počinitelj ili više njih divljački devastirao spomenik podignut u čast branitelja Hrvatskog vijeća obrane, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti u slobodi i na svojim ognjištima.

Predsjednik Mjesne zajednice Gaćice Davor Vuleta je kazao kako do sada nikakvih nerazumijevanja nije bilo ni s kim i da uistinu ne može naslutiti što je pomoglo počinitelja ili počinitelje dovesti do ovog gnjusnog čina.

Spomen obilježje je proteklih tjedana gotovo u potpunosti obnovljeno i u obnovu istog uložena su značajna financijska sredstva. Pitamo se ovim činom, žele li se zastrašiti Hrvati ovog naselja, odnosno Hrvati Viteza uopće i šalje li im se poruka da će ono što su obranili u ratu, izgubiti u miru?!

U razgovoru s predsjednikom Mjesne zajednice Gaćice Davorom Vuletom, rekao nam je kako do sada nikakvih nerazumijevanja nije bilo ni s kim i da uistinu ne može slutiti što je moglo počinitelja/e dovesti do ovog gnjusnog čina, prenosi Viteški.ba.

Na terenu su pripadnici MUP-a PS Vitez koji vrše uviđaj.