Home Zanimljivosti Utrkom učenika grudskih škola započelo obilježavanje Dana općine Grude 2021.

Utrkom učenika grudskih škola započelo obilježavanje Dana općine Grude 2021.

SHARE

Kroz različite programe obilježava se Dan općine Grude, čiji je središnji datum 18. studenoga kada je u Grudama utemeljena Hrvatska zajednica Herceg Bosna 1991. godine. Službeno obilježavanje započelo je današnjom uličnom utrkom učenika osnovnih i srednje škole kroz središte Gruda.

Na ovogodišnjoj utrci sudjelovao je veliki broj učenika, a natjecanje je bilo podijeljeno u četiri kategorije: Djevojke osnovnih škola, dječaci osnovnih škola, djevojke Srednje škole i srednjoškolci.

Djevojke osnovnih škola utrku su trčale na 1000 metara, a najbrža je bila Nina Marić, zatim Karla Jurčić, a trećeplasirana Magdalena Majić. Nagrade pobjednicima uručio je Stipe Leko Ćipa ispred ATPK Grude 1955.

U uzrastu učenika osnovnih škola koji su trčali 1500 metara najbrži je bio Ivan Leventić, zatim Ivan Katura i Lovre Miloš. Nagradu im je uručila Ivana Pavković, pomoćnika ravnateljice Osnovne škole Grude.

U kategoriji učenice Srednje škole (1500 metara), prvo mjesto pripalo je Nini Bošnjak, drugo mjesto Lari Bilić, a trećeplasirana bila je Mateja Šimić. Nagradu je uručila Franka Leko, predsjednica OV Grude.

Mate Iličić osvojio je prvo mjesto u kategoriji učenici Srednje škole, Marko Marić drugo mjesto, a Blaž Čale treće mjesto. Dužina staze bila je 2000 metara, a nagrade im je uručio Ljubo Grizelj načelnik općine Grude.

Utrka je organizirana u suradnji općine Grude i ATPK Grude 1955. Sportski događaj svojim nastupima uveličale su i Grudske mažoretkinje.

Ovom manifestacijom počelo je obilježavanje Dana općine Grude 2021. koje se nastavlja sutra tradicionalnim Susretom grudskih gospodarstvenika.