Home Šport Mate Mišo Kovač i Saša Antić prepjevali stari Hajdukov navijački hit!

Mate Mišo Kovač i Saša Antić prepjevali stari Hajdukov navijački hit!

SHARE

Hajduk je dobio još jednu pjesmu. Jedan od najopjevanijih klubova u ovom dijelu Europe, a i šire, s ponosom je na svom Facebooku objavio pjesmu ‘Ja ne mogu drugo nego da ga volin’. Riječ je o duetu hrvatske glazbene ikone Mate Miše Kovača i splitskog glazbenika Saše Antića.

Godine 1975. Hajduk je osvojio jedan od brojnih naslova prvaka, a Mate Mišo Kovač pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Ja ne mogu drugo nego da je ljubim’. Vjerojatno tada nije mogao ni zamisliti da će 46 godina kasnije na poziv Hajduka imati priliku otpjevati navijačku verziju refrena koji se od sredine osamdesetih godina redovno ori s tribina na utakmicama njegovog najdražeg kluba, javlja Gol.hr.

Prepjevani stihovi ‘U danima sretnim u danima grubim, ja ne mogu drugo nego da ga volin. Jer Hajduk je ono što me čini sretnim. Ja ne mogu drugo nego da ga volin.’ ostat će sada uglazbljeni i sačuvani u novoj verziji koju supotpisuje poznati splitski autor i glazbenik Saša Antić.

Predsjednik Lukša Jakobušić tim povodom je naglasio: “Kada bi se vodili isključivo čistom logikom, počevši od sebe, neke su stvari jednostavno neobjašnjive. Hajduk je jedan i mislim da se emocija koju izaziva jako dobro odražava i kroz Mišine pjesme. Kao veliki ambasador Hajduka više od pola stoljeća, Mišo je idealna osoba za ovu suradnju i zaslužuje pažnju koju mu Hajduk i navijači mogu mogu dati.”

Osoba koja je personifikacija Dalmacije i veliki obožavatelj Hajduka Mate Mišo Kovač kratko je izjavio: “Svojih 65 godina navijam za Hajduka i cijelo to vrijeme najjači sam igrač Hajduka u Zagrebu. Nikada mi nitko nije prišao niti rekao grubu riječ radi toga, jer svi znaju da Hajduk i Split žive u meni iskreno i bez kalkulacije. Zato sam na prvi poziv Hajduka da otpjevam navijački refren moje pjesme ponovno osjetio tu energiju i odmah rekao…može!! Zato što ne mogu drugo nego da ga volin”, pojasnio je legendarni Mišo.

Izvor: Bljesak.info