Home Šport Još jedan Hercegovac ostao bez Eura

Još jedan Hercegovac ostao bez Eura

SHARE
Ostalo je 15 dana do početka Europskog rukometnog prvenstva 2022., a hrvatski rukometaši krenuli su s pripremama za natjecanje.

Izbornik Hrvoje Horvat napravio je ogromne promjene u reprezentaciji. Želi pomladiti kadar pa nije htio pozvati svoje ponajbolje igrače.

Na Euru neće sigurno biti Igora Karačića, Manuela Štrleka i Marina Marića koji je najbolji hrvatski pivot. Marin Šego je na čekanju, ne zna se hoće li biti pozvan. Na Euru će braniti vjerojatno Pešić i Šunjić.

Marino Marić ima samo 31 godinu i igra u najjačoj ligi svijeta za Melsungen, no izbornik se na poziciji pivota odlučio za Marina Šipića, Nikolu Grahovca i Leona Šušnju jer želi pomladiti momčad.

Hrvatska igra jako puno ovisi o raspoloženosti pivota. Na mnogim prvenstvima upravo je Marino Marićbio taj koji je ponekad jedini vukao uz Domagoja Duvnjaka kada Hrvatskoj nije išao vanjski šut i pokušaji s krila, a na Euro idu samo s jednom provjerenom opcijom, a to je Marin Šipić. Pivot PPD Zagreba nedavno se tek vratio nakon operacije ramena i nije sigurno u kakvoj će formi dočekati prvenstvo pa je i to upitno.

Vjerojatno ne postoji ni logično objašnjenje zbog čega nema Marina Marića baš iz tog razloga jer je hrvatski napad bio nezamisliv bez njega u prošlosti. Igra u daleko najjačoj ligi i klubu od pozvanih kružnih napadača. Bio je tu i Željko Musa, ali njega je tadašnji izbornik Lino Červar koristio samo u obrani gdje je bio odličan, no kako je igrao samo u jednom pravcu usporavao je hrvatski napad odlazeći na klupu, piše Gol.hr.

Horvat ima viziju brzog rukometa koji se danas igra u gotovo svim reprezentacijama pa želi što manje izmjena iz obrane u napad i zbog toga nije zvao Musu.

Čak si i rijetko koja europska reprezentacija može priuštiti izostanak pivota poput Marina Marića, ali hrvatski izbornik se ipak odlučio za druge tri opcije.

Hrvatska je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu jako podbacila i završila tek na 15. mjestu, ali jedna od rijetkih svijetlih točaka u igri Hrvatske bio je baš Marino Marić. Japanu je zabio sedam, Angoli četiri, Kataru pet, Bahreinu četiri i Danskoj šest golova. U dvije utakmice na prvenstvu je bio najbolji strijelac, no sve je to palo u zaborav godinu dana nakon.