Home Društvo Poskupio taksi u Mostaru, pogledajte koliko je sada cijena!

Poskupio taksi u Mostaru, pogledajte koliko je sada cijena!

SHARE

Mostarski taksiji odlučili su se za poskupljenje, doznaje portal Bljesak.info.

Naime, od nedjelje je kilometar vožnje taksijem poskupio za 20 pfeninga. Tako će građani umjesto 1,00 KM kilometar vožnje plaćati 1,20 KM.

Kako navode iz taksi tvrtki poskupljenje je minimalno, ali očekivano. “Poskupilo nam je sve živo; od goriva, filter ulja do ne znam što sve ne. Trpjeli smo čitavu godinu i nismo više mogli”, kazali su za Bljesak.info iz tvrtke ‘Halo taxi’.

Kako navode, novog porasta cijena ne bi trebalo biti, osim ako se dogode nova značajnija poskupljenja.

Mostarski taksisti su složni kako je porast cijena goriva, ali i troškova održavanja vozila razlog zašto je došlo do poskupljenja te su dogovorom utvrdili novu cijenu.

“To je minimalno poskupljenje kako bismo mogli opstati. Sjeli smo i dogovorili se o minimalnom poskupljenju koje neće značajnije utjecati na klijente”, naveli su iz tvrtke ‘Herc taxi’.

Ipak, nisu svi taksiji poskupili. Kako su za Bljesak.info kazali iz tvrtke ‘Moj taxi’ o poskupljenju razmišljaju, ali ga još uvijek nisu realizirali. “Razmišljamo o podizanju cijena, ali još uvijek nismo ništa po tom pitanju uradili. Mi smo već bili malo skuplji od drugih kompanija u ovom periodu tako da su oni sada izjednačili cijene s nama pa se to vjerojatno osjeti kod klijenata”, poručili su za Bljesak.info.

Vozači privatnih taksija najavili su izjednačavanje cijena s vodećim tvrtkama te navode kako su problemi taksista brojni. “Iako građani misle da smo mi već skuplji od ostalih, činjenica je da većina privatnih taksista kilometar vožnje naplaćuje 1,00 KM. Slijedit ćemo primjer kolega te izjednačiti cijenu”, istaknuo je za Bljesak.info jedan od privatnih taksista. Unatoč poskupljenju taksi u Mostaru jedan je od najjeftinijih u bh. gradovima, a kako navode taksisti birali su između poskupljenja i opstanka. Kako će na poskupljenje reagirati građani te što će ono donijeti mostarskim taksistima ostaje vidjeti.

Izvor: Bljesak.info