Home Gospodarstvo OBITELJ HERCEG – Napustili Zagreb, kupili stado koza i pokrenuli biznis

OBITELJ HERCEG – Napustili Zagreb, kupili stado koza i pokrenuli biznis

SHARE

– Gradski život nas je dosta frustrirao, dugi radni sati na poslu, promet, gužve, objašnjava Marina Herceg.

Karlovačka županija u posljednjih 10 godina izgubila je više od 10% stanovništva. No da nije sve tako crno, pokazuje nekoliko primjera obitelji koje su se nedavno u nju doselile. Posjetila ih je karlovačka ekipa HRT-a i saznala koji su bili razlozi za takvu odluku.

Obitelj Herceg nije se mnogo dvoumila. Kuću od 50 četvornih metara na zagrebačkom Jarunu zamijenili su triput većom, novom, u Munjavi Modruškoj.

– Gradski život nas je dosta frustrirao, dugi radni sati na poslu, promet, gužve, objašnjava Marina Herceg.

I tako su se teolog Hrvoje Herceg i kriminalistica Marina s troje djece preselili na Hrvojevu djedovinu. Isprva nisu znali što ih čeka. No danas su ponosni vlasnici stada od 70 koza i proizvođači jednog od najkvalitetnijih kozjih sireva u Hrvatskoj.

– Vjerujem da ćemo zapravo se samo širiti, samo nas mašta ograničava s onime što ćemo zapravo raditi u životu, kaže Hrvoje.

U posljednjih godinu dana na ruralna područja Karlovačke županije preselilo se ili se upravo seli još 16 obitelji poput Hercega.

– Ono što smo mi napravili prošle godine je to da smo napravili jedan program i osigurali milijun kuna u proračunu Karlovačke županije da potičemo mlade obitelji i sufinanciramo njihovo prvo stambeno zbrinjavanje, osiguranje stana ili kuće, izjavila je županica Martina Furdek Hajdin.