Home Crna kronika Racija u stanu fatalne Dijane Hrkalović, pronađeno oružje i uređaj za ometanje...

Racija u stanu fatalne Dijane Hrkalović, pronađeno oružje i uređaj za ometanje signala

SHARE

U luksuznom stanu bivše državne tajnice u srbijanskog MUP-a Dijane Hrkalović policija je, tijekom pretresa 15. listopada prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radio signala, takozvani “džemer” – ometač prisluškivača, piše Blic.

Kako se navodi u optužnom prijedlogu protiv Hrkalović, koja se tereti za trgovinu utjecajem, policija je 15. listopada prošle godine po nalogu upala u njen stan u Ulici Vojvode Stepe u Beogradu, gdje su pronađeni, a potom i oduzeti – pištolj marke “CZ-P10” i automatski pištolj marke “CZ Škorpion”. U spavaćoj sobi pronađeno je i 15 metaka, ali i pancirka S veličine.

Za pronađeno oružje, Hrkalović je posjedovala dozvole i nošenje. No osim toga, u njenom stanu pronađen je i uređaj sa “dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem”. Ovaj uređaj zapravo služi za ometanje bežičnih radio signala.

Dijana Hrkalović se ponašala “neuobičajeno” za osobu na tako visokoj poziciji, to je svima bilo jasno kada je u srpnju 2019. službeno promijenila ime. Naime, ona je 19.7.2019. ime promijenila i Nika Rina.

Promjena imena jedna je od tema u optužnici protiv nje i navodi se kao jedan od razloga zašto tužiteljstvo traži da joj se odredi pritvor jer postoji “osnovana sumnja da je počinila kaznena djela koja joj se stavljaju na teret”, a promijenjeno ime ukazuje da postoji mogućnost bijega iz zemlje kako bi se izbjeglo suđenje.