Home Politika “Litra goriva bi bila oko dvije marke”: Višković vjeruje da je ukidanje...

“Litra goriva bi bila oko dvije marke”: Višković vjeruje da je ukidanje akciza na naftu moguće već od 1. travnja

SHARE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se nada da će Narodna skupština prihvatiti inicijativu Vlade kako bi 24. ožujka, na zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine zastupnici usvojili prijedlog Narodne skupštine i od 1. travnja  BiH imala ukinute akciza na naftu i naftne derivate.

On je novinarima u parlamentu Srpske rekao da bi to značilo da će u tom momentu cijene nafte i benzina biti oko dvije KM po litri i da će to sigurno privući veći broj konzumenata iz okruženja.

– Bojimo se i nestašice, redova, gužvi, a zašto bi mi financirali i odricali se prihoda u korist nekih drugih. Svjesni smo toga i zato želimo da uradimo ovo kako smo predložili – istakao je Višković.

On je naglasio da za oba rješenja, koja je Vlada danas predložila parlamentu Srpske, postoji usuglašeno mišljenje sa Vladom Federacije BiH i sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

– Tako da ovo što je predloženo Skupštini od Vlade Srpske, takav isti stav je i Vlade Federacije – naglasio je Višković.