Home Vijesti Saslušan je vozač kombija koji je skrivio tešku nesreću u Drežnici

Saslušan je vozač kombija koji je skrivio tešku nesreću u Drežnici

SHARE

Boštjan F., državljanin Slovenije iz Ptuja u subotu navečer je saslušan na okolnosti nesreće koja se dogodila u četvrtak u mjestu Drežnica sjeverno od Mostara, a u kojoj je smrtno stradao Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog. Osam osoba iz kombija je ozlijeđeno.

Boštjan F. je, podsjetimo, upravljao kombijem Renault Trafik u kojem se nalazilo još sedam osoba, a pod još neutvrđenim okolnostima je prešao na suprotnu stranu ceste i direktno se sudario s cisternom za čijim je volanom bio nesretni Ibrišević.

Od siline udara, cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru koju je potom vodena struja odvukla nekih 500 metara nizvodno gdje se nasukala na podzidu koja je pod vodom.

Slovenac, koji je nakon nesreće bio hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Safet Mujić’ u Mostaru je na saslušanju u Tužiteljstvu HNŽ, kako je to potvrđeno za Dnevni avaz, iznosio svoju obranu. Rekao je da u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola niti droga, a priznao je da je tijekom dana, ali u prijepodnevnim satima, popio dva piva.

Podsjetimo on je odmah nakon nesreće alkotestiran, ali test nije pokazao prisustvo alkohola u krvi. Svjestan je, kazano je, činjenice da je prešao na suprotnu stranu ceste, ali objašnjenje za to nije imao.

Postupajući tužitelj će u zakonskom roku donijeti odluku o tome hoće li prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.