Home Crna kronika Detalji jezivog ubojstva: Sijekla muža testerom i dijelove tijela kuhala u loncu

Detalji jezivog ubojstva: Sijekla muža testerom i dijelove tijela kuhala u loncu

SHARE

Stravičan zločin koji se dogodio u Zrenjaninu, u Srbiji, potresao je javnost. Naime, zrenjaninska policija uhitila je Terezu P. (46), osumnjičenu da je usmrtila nožem supruga Srđana P (42).

Susjedi su ispričale za medije da je Tereza Srđanu stavila sedative u vodu, te on nije bio u stanju da se brani, a da ga je potom izbola nožem, pa isjekla testerom i dijelove tijela kuhala u velikom loncu, piše Nova.rs.

Naime, Tereza je, kako se pretpostavlja, Srđanu stavljala sedative u vodu, te on nije bio u stanju da se brani iako je ona znatno niža od njega.

Ona ga je, kada je zaspao, prvo izbola nožem, pa isjekla testerom i onda dijelove tijela kuhala u velikom loncu.

Prema neslužbenim i još uvijek nepotvrđenim informacijama, susjedi kažu da je zločinu prisustvovalo i jedno od troje djece, koliko ih osumnjičena ima iz prvog braka.

Živjeli od socijalne pomoći

– Iz prvog braka ona je imala troje djece. Susjedi pričaju da je i najmlađe dijete bilo u kući kada se dogodio zločin. Inače, on nije nigdje radio, čujem da su pili lijekove i da su imali psihičkih problema. Često je odlazila od kuće, pa se vraćala – kaže susjed.

Kako nastavlja, čuo je od drugih susjeda da je ona nakon zločina odsjekla noge Srđanu testerom.

– Živjeli su uglavnom od socijalne pomoći i od Crvenog križa. Srđan je živio sam, prije nekoliko godina mu je umro otac, pa se on uselio tu gdje je živio njegov otac. Ona je došla prije godinu dana. Useli se malo, pa se vrati kod muža iz prvog braka. Djeca su uglavnom bila kod oca, nekad dovede neko dijete, obično najmlađe. Svi susjedi kažu da je dijete bilo u kući i da je navodno sve to gledalo. Ali to su još uvijek samo glasine, nisam zaista siguran – rekao je susjed.

Kaže da je ubijenog viđao kako prođe sa kučetom ili biciklom, i da se nekad javi, a nekad ne.
– Srđan je do prije godinu dana bio neoženjen. Onda je došla ona. Posvađaju se s vremena na vrijeme, pa ona ode kod bivšeg muža Zorana, dođe tamo nekad skuha i nestane opet kroz dva dana. Siromasi, žive u kući na željezničkoj stanici, sve na divlje, nikad nitko kući – zaključuje susjed.

Prvo ga uspavala

Jedan od susjeda izjavio je da je čuo da ga je naprije uspavala, zaklala nožem, a potom isjekla motornom testerom.

– To se dogodilo sinoć. Navodno mu je isjekla noge, a da tragedija bude još veća sve se to dešavalo dok joj je kćerka bila u kući – kaže još jedan susjed.

Tijelo ubijenog odnjeto je na obdukciju u Novi Sad. Policija je radila očevid do kasno sinoć.

Konačan odgovor na pitanje šta je motiv ubojstva trebalo bi da daju nadležni, nakon što istraga bude okončana.

Zrenjaninska policija inače, uhitila je T. P. (46) iz Zrenjanina, osumnjičenu da je usmrtila nožem četrdesetdvogodišnjeg supruga.

– Sumnja se da je ona sinoć u kući u Zrenjaninu usmrtila supruga, priopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. T. P., koja je osumnjičena za krivično djelo teško ubojstvo, određeno je zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, navodi se u priopćenju MUP-a, piše Nova.rs.