Home Zanimljivosti ‘APOKALIPSA JE POČELA:’ Nebo iznad Kine se zacrvenjelo, ovako nešto ne vidite...

‘APOKALIPSA JE POČELA:’ Nebo iznad Kine se zacrvenjelo, ovako nešto ne vidite svaki dan

SHARE

Proteklih dana na društvenim mrežama pojavila su se video na kojima se iznad Kine vidi crveno nebo. Građani Zhoushana svjedočili su crvenom nebu 8. svibnja, a korisnik Twittera Anonymous Operations napisao je “u kineskoj urbanoj četvrti Zhoushan, čini se da je apokalipsa počela”.

Prema lokalnim vlastima, crvena boja neba nastala je prijelomom crvene svjetlosti koja je dolazila iz ribarskog broda koji je lovio pacifičku sauru.

Meteorolozi su rekli da je u subotu u Zhoushanu bilo maglovito i oblačno te da je u vrijeme crvenog neba kišilo, što je moglo biti uzrokovano refleksijom svjetlosti od niskih oblaka.

Nije uzrokovano anomalijama

“Kada su vremenski uvjeti dobri, više vode u atmosferi stvara aerosole koji lome i raspršuju svjetlost ribarskih brodova i stvaraju crveno nebo koje vidi javnost”, tvrde.

 

Stručnjaci iz istraživačkog tima svemirske fizike s Kineskog sveučilišta geoznanosti u Wuhanu izjavili su kako krvavo crveno nebo u Kini nije uzrokovano bilo kakvim anomalijama solarne aktivnosti jer su solarna i geomagnetska aktivnost bile mirne. Za sve ljude koji vjeruju da je smak svijeta blizu, vjerojatno dolazi. Međutim, ne počinje s krvavocrvenim nebom u Kini, piše Marca.