Home Zanimljivosti NIKOLINI OSTALE DVIJE HIPOTEKE OD PO 400.000 € POSLIJE SMRTI MUŽA: Vidoje...

NIKOLINI OSTALE DVIJE HIPOTEKE OD PO 400.000 € POSLIJE SMRTI MUŽA: Vidoje i Pišek digli kredit za VILU u Hrvatskoj

SHARE

I pre nego što je sahranjen Vidoje Ristović, bilo je polemike oko toga tko će naslijediti njegovu imovinu, u što spadaju nekretnine i dragocjenosti poput umjetničkih slika i nakita čiji je bio kolekcionar.

O tome je Kurir pisao, a prema riječima njihove sugovornice odvjetnice Sare Papaz, nasljedno pravo imaju udovica Nikolina Pišek i kćerke pokojnika Matea i Una Sofija. Tako bi bilo da je Vidoje imao imovinu, kao što se mislilo, ali ispostavilo se da se na njegovo ime ništa nije vodilo.

Stan u centru Beograda, u Knjeginje Zorke, u kojem je boravio s obitelji, vodi se na ime njegovog oca Vitora Ristovića poznatijeg kao Miša Grof, što je on i potvrdio.

S obzirom na to da je pokojni Vidoje sa Nikolinom i kćerkom dosta vremena provodio u Hrvatskoj, vjerovalo se da on tamo posjeduje imovinu, ali ni to nije točno. Nekretnina u kojoj su njih troje živjeli nekoliko godina u Zagrebu zapravo je Nikolinin djevojački stan i u njemu su bili dok se nije dogodio zemljotres, a potom i curenje plina u kojem su umalo stradali voditeljica i njihova nasljednica. Nakon toga odlučili su kupiti kuću, odnosno vilu, što su i učinili prije više od godinu dana.

Kako saznaje Kurir, “pametna vila” vodi se na ime Nikoline, ali je sporna po više osnova. Kao prvo, nije poznato da li je završeno renoviranje kuće koje je trajalo nekoliko mjeseci. Prema riječima novinarskog izvora, navodno radovi još uvek traju i Pišek je u posljednje vrijeme boravila u iznajmljenoj kući. Međutim, to nije jedino problem.

Pokojni Vidoje i Nikolina pametnu vilu nisu kupili za keš u potpunosti, već su podigli kredite kod jedne banke iz Austrije. U pitanju su dve pozajmice od po 400 tisuća eura, odnosno ukupno 800 tisuća eura, za što su stavili hipoteke. Nekretnina je vrijedila ukupno milikjun i pol eura, što znači da su ostatak od 700 tisuća eura platili u gotovini. Nikolina sad kao vlasnica kuće mora otplaćivati rate kredita koje su sigurno visoke, a ta kuća očigledno neće biti predmet podjele imovine jer se nije vodila na Vidoja, piše Kurir.