Home Crna kronika SIPA u Upravi za neizravno oporezivanje: “Kad oduzmete nekome cigareta u vrijednosti...

SIPA u Upravi za neizravno oporezivanje: “Kad oduzmete nekome cigareta u vrijednosti milijun eura onda očekujte svašta”

SHARE

U Banjoj Luci pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uzimali su jučer na uvid dokumentaciju iz prostorija Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Ova informacija potvrđena je za “Avaz”.

“Vrijeme će pokazati sve, vrijeme je najbolji sudac. Imate anonimnih prijava, pa neka se provjeri sve. I mi to želimo. Ali, znate, kad oduzmete nekome cigareta u vrijednosti milijun eura onda očekujte svašta. Umjesto da pišu koliko je Uprava zaplijenila cigareta i prihoda uprihodovala, oni se bave nekim trećerazrednim informacijama”, rekao je za portal Avaza direktor UNO-a Miro Džakula.

Iz UNO oglasili su se i priopćenjem.

“Zbog netočnih objava pojedinih medija kako se u Upravi za neizravno oporezivanje pretresaju prostorije i iznosi dokumentacija, u cilju potpunog i točnog informiranja javnosti, priopćavamo da službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ne vrše nikakav pretres službenih prostorija UNO. Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u Upravi za neizravno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja Naredbe Suda BiH. Uprava za neizravno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad je u potpunosti surađivala sa svim agencijama za provođenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju. Objavom i plasiranjem netočnih i neprovjerenih informacija potpuno se neopravdano minimiziraju rezultati rada koje ova Uprava iz godine u godinu ostvaruje. Zato je potrebno pričekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti, bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka”, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.