Home Crna kronika Tragičan kraj potrage: Danas ispraćaj Mateja Periša u Beogradu

Tragičan kraj potrage: Danas ispraćaj Mateja Periša u Beogradu

SHARE
Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodit će u petak ispraćaj tijela pokojnog Mateja Periša, priopćila je Beogradska nadbiskupija.
Dvadesetsedmogodišnji Splićanin nestao je u noći između 30. i 31. prosinca 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a u srijedu ujutro je njegovo tijelo nađeno i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje, nizvodno od Beograda.
“Tijelo pokojnog Mateja Periša bit će ispraćeno u petak, 20. svibnja 2022. godine iz crkve Sv. Ante Padovanskog u Beogradu za Split, gdje će biti pokopani njegovi zemni ostaci. Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15:00 sati, a u 17.00 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar”, objavila je na svojoj mrežnoj stranici Biskupija.
U priopćenju se podsjeća da je potraga za nestalim Splićaninom trajala nekoliko mjeseci i da su za to vrijeme više puta predstavnici Katoličke Crkve i predstavnici Srpske pravoslavne crkve zajedno molili da se pronađe. U Veleposlanstvu RH u Beogradu u četvrtak su rekli Hini da će, u suradnji s obitelji i srbijanskim institucijama, u najkraćem mogućem roku provesti sve formalnosti i procedure potrebne kako bi obitelj Mateja Periša preuzela i prevezla njegovo tijelo u Hrvatsku.
MUP Srbije jučer je objavio kako je DNK analizom potvrđeno da je tijelo Splićanina Mateja Periša, nestalog u noći između 30. i 31. prosinca pošle godine u Beogradu, nađeno u srijedu ujutro u Dunavu.
Tijelo je u srijedu primijećeno nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio odjeven u noći kad je nestao. Ministarstvo je u priopćenu navelo kako je “DNK analizom utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994.) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca prošle godine”. “Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem”, navedeno je u priopćenju.