Home Gospodarstvo Cijena goriva u BiH izjednačena s onom u Hrvatskoj

Cijena goriva u BiH izjednačena s onom u Hrvatskoj

SHARE
Milenko Bošković, predsjednik Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije BiH za N1 pojasnio je da po prvi put u povijesti cijena goriva u Bosni i Hercegovini je izjednačena s onom u Hrvatskoj, iako ova zemlja ima drugačiju poreznu politiku kao i standard stanovništva.

Bošković za N1 još jednom inzistira da država odnosno njene institucije konačno nešto poduzmu i da smanje namete kao što je to recimo urađeno u Crnoj Gori.

Nabavna cijena goriva u protekla tri dana je na istom nivou iako je bilo manjih oscilacija na burzi. Cijena se na tržištu formira po principu ponude i potražnje odnosno kada se zalihe potroše i nabave nove, rekao je Bošković.

Ulazimo u ljeto kada je, kako je Bošković, objasnio veća potražnja nego proizvodnja, što će biti posebno izazovno u okolnostima u kojima se cijeli svijet nalazi.

Također, da situacija na tržištu BiH nije najbolja pokazuje informacija do koje je Bošković došao a to je da jedna od većih veleprodajnih tvrtku napušta naše tržište.

Ne želim stvarati paniku, nije mi to cilj, ali pitanje je što će to značiti za energetsku stabilnost, pita se Bošković.

Na kraju, Bošković kaže da od nadležnih organa nema nikakvog odgovora na zahtjev da se ukine carina kojoj nije porijeklo Europska unija, CEFTA ili zemlje s kojima BiH ima sporazume o posebnim odnosima.