Home Vijesti Mostarac uhićen zbog pljačke 100 000 KM u Banja Luci, traže ga...

Mostarac uhićen zbog pljačke 100 000 KM u Banja Luci, traže ga i u Mostaru i Širokom Brijegu

SHARE

Mostarac Zoran P. (39) koji je osumnjičen za devet krađa na području Banja Luke “teških” oko 100.000 maraka, a za kojim je bilo na raspisano pet potjernica, uhićen je u utorak u iznajmljenom stanu u Banja Luci, saznaju “Nezavisne novine”.

On je uhićen u okviru akcije kodnog naziva ‘Sover’, a osumnjičen da je provaljivao u kuće i stanove i krao sve što je bilo vrijedno, novac, zlato, nakit…

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru akcije kodnog naziva ‘Sover’, koja je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela teške krađe lišili su slobode P.Z. iz Mostara. Prilikom lišenja slobode lice Z.P. je pružalo aktivni otpor, čime je počinilo krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, navodi se u priopćenju policije.

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Banja Luka, izvršen je pretres stana u Banja Luci, koji koristi Z.P., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Policija je pronašla novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednosti 2.230 KM, pet skupocjenih ručnih satova, bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”kokain”, smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘heroin’, tablete, patike, garderoba.

“U tijeku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Z.P. na području grada Banja Luka, u vremenu od 2020. godine do 06.06.2022. godine, izvršio devet krivičnih djela teška krađa, kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 KM”, navode iz policije.

Također, je utvrđeno da je za istim raspisno pet aktivnih potjernica Općinskog suda Mostar i Široki Brijeg, zbog čega je jučer predat policijskim službenicima Centra sudske policije KSB Novi Travnik.