Home Šport Večeras u Grude stiže futsalerska elita

Večeras u Grude stiže futsalerska elita

SHARE

Još jedna fantastična futsalerska noć u Grudama je iza nas! Grudsko ljeto saznalo je polufinaliste u juniorskoj konkurenciji i prva dva polufinalista kod seniora.

Kod djece, natjecanje su otvorili Obe lijeve i Glibari, a utakmica bez rezultatskog značaja otišla je na stranu branitelja naslova i favorita turnira grudskih Glibara. Završilo je 3:12. Raspoloženi u pobjedi bili su svi, te su Glibari trijumfom osvojili prvo mjesto u skupini ispred MNK Hercegovina s 12 bodova iz 4 utakmice.

Drugu juniorsku utakmicu igrali su Donji Mamići i Werder Bremen. Iako su bremenski sportaši imali šansu za prolazak, u slučaju pobjede od 5 razlike, iznenađenja ipak nije bilo. Mihael Palac i Jakov Leko umnogome za to pobrinuli svojim golovima. Završilo je 7:3 za Mamićane i prolazak dalje.

U polufinalu se sastaju Donji Mamići protiv Glibara, te Hercegovina protiv ekipe Caffe Monte Carlo Mostar.

A onda su na teren izišli seniori.

Prvu utakmicu igrali su Restoran sportski centar Adeo i Grude Online. Adeo je na teren izišao u prepoznatljivom sastavu, dok je Grude Online, okosnici prošlogodišnjih viceprvaka momčadi Drinovaca dodao još i futsalere iz Vrgorca Josipa Govorka, Duju Dragičevića i Matu Marevića. I prvo poluvrijeme igralo se po “talijanski”, čvrsto s obje strane, s odmjeravanjem snaga i pokušajima koji nisu urodili plodom. U drugom poluvremenu Adeo pojačava ritam i tu se vidjelo što znači godinama graditi ekipu i stvoriti sinergiju. U 33. minuti utakmice Slaven Dumančić pogađa mrežu Grude Onlinea, i bilo je jasno da će do promjene teško doći. Dado Penava pred kraj susreta pogađa još jednom, i onda u posljednjim sekundama jedna dalekometna za konačnih 3:0 ekipe Adea. Grude Online premijerni nastup na Grudskom ljetu može smatrati iznimno uspješnim, dok je Restoran sportski centar Adeo praktički došao kao autsajder među futsal vukove na teren grudske srednje škole, a evo stigli su do velike, završne večeri, a hoće li se boriti za prvo ili treće mjesto, vidjet ćemo ovog tjedna.

Nakon prve, opreznije seniorske utakmice, uslijedila je druga u kojoj se igrao pravi napadački nogomet. S jedne strane Hvidra, višestruki osvajač brojnih natjecanja diljem Hercegovine, te Brdo, malonogometni brend Ante Grizelja koji je u Hercegovini i Dalmaciji postao prepoznatljiv po napadačkoj igri, srčanosti i tehnici. Za Hvidru je počelo bolje. Za 1:0 pogodio je Marin Šunjić, trenutačno prvi strijelac Ljeta s 8 pogodaka. Ubrzo je Anđelo Čolak izjednačio na 1:1, da bi Ante Grizelj ubrzo nakon toga krenuo u for s centra, predriblao golmana i zabio za 1:2. Međutim Vice Božić poravnava rezultat na 2:2, a do kraja poluvremena Mile Pehar preokreće u vodstvo Hvidre. Kada je Romano Vlaho povećao na 4:2 činilo se da je utakmica blizu kraja, no opet onda Brdo preko Vinka Palca smanjuje na 4:3. I u posljednjim sekundama utakmica, kada je Brdo već igralo s golmanom igračem Josip Sesar stavlja točku na i, te šalje Hvidru u još jednu završnu večer Grudskog ljeta, a hoće li imati više sreće nego lani kada su dominirali do polufinala pa na kraju bili četvrti, pokazat će naredni dani.

Posljednje polufinaliste saznat ćemo večeras. U 21:45 se sastaju Pink Label Karlovačko i Trgoguma Grude.com, a u 22:45 Music Shop Brothers/Karliko protiv Basement Cluba. Prije njih također će biti zanimljivo jer se u 20:00 sastaju veterani Grude 1 i Posušje, a zatim u 20:45 i Grude 2 i Posušje.

Također, da će u Grudama večeras biti malonogometna elita potvrđuje i informacija da na Grudsko ljeto stižu kapetan i dokapetan Hrvatske reprezentacije Franko Jelovčić i Dario Marinović.