Home Crna kronika Iza poginulog vatrogasca ostali supruga i dvoje male djece

Iza poginulog vatrogasca ostali supruga i dvoje male djece

SHARE

Dubrovački vatrogasci probdjeli su prošlu noć. Ugasili su požar, ali izgubili su prijatelja i kolegu. Goran Komlenac (42), jedan od vatrogasaca s najduljim stažem u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci, izgubio je život dok se s još stotinjak kolega vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije borio s vatrom koja je divljala otvorenim prostorom na području Orašca – Gromače kod Zatona Dubrovačkog.

Goran je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece, jedno dijete staro tri godine, drugo tek tri mjeseca.

Požar je izbio u nedjelju poslijepodne, Goran je sa svojim dečkima prvi došao na požarište. Kako je došlo do ove tragedije tek se treba istražiti.

Dubrovački vatrogasci jutros teško pronalaze riječi kojima bi opisali Gorana, plaču.

Njegov neposredni zapovjednik Stijepko Krilanović, kaže da je bio najspremniji vatrogasac u postrojbi.

– Redovno se natjecao na Fire Combat vatrogasnom natjecanju po cijeloj Europi. Sasvim je bio posvećen svom poslu i obitelji, bio je i predsjednik našeg sindikata, borio se za prava vatrogasaca. O njemu sigurno možete sve najbolje napisati bez i trunke pretjerivanja – rekao je za Jutarnji zapovjednik Krilanović.

Od Gorana Komlenca prijatelji se i kolege cijelo jutro opraštaju na društvenim mrežama, kažu da im se ovakva tragedija još nikad nije dogodila.

– Obranili smo kuće, izgubili smo kolegu – tužni su.

Goran Komlenac profesionalni je vatrogasac bio 21 godinu i dva mjeseca, a i prije toga se s vatrom borio kao član DVD-a Orašac.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut Goranovoj obitelji, kolegama i prijateljima uz poruku da “vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio”.

Vatrogasci su tijekom noći požar stavili požar pod kontrolu, ali su cijelu noć osiguravali požarište. Vatra je zahvatila 87 hektara, u pomoć vatrogascima stigla su i četiri kanadera. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kazao je danas kako je požar nezgodan jer je u pitanju gusta borova šuma. Cijelo vrijeme posao im je otežavao jak vjetar.