Home Crna kronika Brat teško ranjenog muškarca u Gorici: Probudio se, ali je u užasnim...

Brat teško ranjenog muškarca u Gorici: Probudio se, ali je u užasnim bolovima

SHARE
U pucnjavi koja se u četvrtak u 2:00 sata dogodila u Gorici, ubijene su dvije i ranjene dvije osobe.

U ovom krvavom pohodu napadač je koristio kalašnjikov kojim je pucao po ljudima koji su sjedili u kafiću u kojem se ovaj strašan čin dogodio.

Ekipa N1 nalazi se na mjestu ovog stravičnog događaja pa su tako porazgovarali i s bratom muškarca koji je teško ranjen.Do pucnjave je došlo nakon što je na tradicionalnom seoskom derneku, koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica-Sovići, došlo do svađe u kafiću ”Zmaj” pa je tako muškarac iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića. U pucnjavi je dvoje stradalo, a dvije osobe su ranjene.

Ferdo Galić, brat muškarca inicijala Ž.G. (1949.) koji je teško ozlijeđen u pucnjavi uslijed čega mu je jedna noga amputirana, a druga u pitanju, kazao je da ne pamti da se dogodila veća tragedija u zapadnoj Hercegovini od ovog sinoćnjeg događaja.

Ta osoba koja je sinoć pucala iz kalašnjikova još jednom je ljetos bacila bombu također pod stolove u objektu i na svu sreću nikome ništa nije bilo, uspjeli su se spasiti. Još je jednom nerede napravio, imao je uz sebe pušku. To se sve događa jer policija ne radi svoj posao i to bih ponovio sada i pred načelnikom policije da je ovdje sada pored mene. Tada je on već trebao biti u zatvoru, kazao je Galić za N1.

 

Kazao je da mu je brat dobio teške ozljede i da su mu jednu nogu amputirali u bolnici u Mostaru.

I desna mu je noga u pitanju, u njoj su šarafi i ploče itd. Probudio se i u užasnim je bolovima i još nije svjestan da mu je noga amputirana. Ne zna uopće da su ova dvojica naših mještana poginula, to su mu prijatelji. Sinoć je taj lokal bio krcat ljudima i svi su legli na pod, bježali po ulicama, u kuće i gdje su mogli da se sakriju dok napadača dvojica muškaraca nisu svladali. Čuo sam da je ispucano 29 metaka. Nakon toga je došla policija, naveo je.

Podsjetimo da je drugi ranjeni zadobio lakše ozljede i riječ je o mladiću inicijala A.G. (1997.), a ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha te jedan od osnivača HDZ-a 1990. i bivši zastupnik u Skupštini ŽZH, zaključuje N1.