Home Kultura/Vjera Prvi put u povijesti Mladifesta misu održao mostarsko-duvanjski biskup

Prvi put u povijesti Mladifesta misu održao mostarsko-duvanjski biskup

SHARE
U četvrtak u 19 sati započela je posebno iščekivana sveta misa jer ju je po prvi puta u povijesti Mladifesta predslavio lokalni biskup biskupije kojoj pripada Međugorje: mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko – mrkanski.

U koncelebraciji s njim bili su mons. Aldo Cavalli i mons. Domenico Sigalini, umirovljeni biskup Palestrine iz Italije, još četiri biskupa te fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačke franjevačke provincije i još 524 svećenika.

Na početku svoje propovijedi mons. Petar Palić je rekao:

“Draga braćo svećenici, dragi mladi prijatelji, svoje razmišljanje započeo bih riječima pape Franje kojima on promišlja o biskupima. U Apostolskoj pobudnici Evangelii Gaudium papa kaže da će biskup pokatkad ići naprijed da pokaže put i održi živom nadu u narodu. Drugi će put biti jednostavno usred svojih svojom jednostavnom i milosrdnom blizinom, a u nekim će prilikama morati ići za svojim narodom da, prije svega pomogne onima koji su zaostali, ali i zato jer stado posjeduje vlastiti osjećaj za pronalaženje novih puteva.

Ja sam danas ovdje kao biskup ove biskupije kako bih bio među vama jednostavnom i milosrdnom blizinom i kako bismo zajedno poput apostola okupljeni i s Marijom, čuli što nam to Isus želi reći!”, piše Međugorje info.

Na kraju svete mise toplim i dugim pljeskom mladi su opet zahvalili svojim biskupima i svećenicima na njihovoj službi i preporučili ih zagovoru sv. župnika Arškog. A mons. Palić također je pozdravio novog međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića i zaželio mu uspješnu i blagoslovljenu službu služenja župljanima i hodočasnicima.