Home Kultura NAJAVA: My talent Posušje – Mladi umjetnici na djelu

NAJAVA: My talent Posušje – Mladi umjetnici na djelu

SHARE

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, lokalni tim u Posušju i ove godine najavljuje događaj pod naslovom „My talent“. Večer posuških talentiranih srednjoškolaca održat će se u zoni mladih u Posušju (na prostoru posuške pijace, ispod Feniksa) u utorak 9. kolovoza s početkom u 20.30 sati. „My talent je projekt s kojim se želi mladima pružiti prilika za pokazati svoj talent i dobiti neko iskustvo nastupa pred publikom“. Kazala je za naš radio Jelena Lebo iz lokalnog tima u Posušju.

Prošle godine na prvom ovakvom događaju, predstavilo se preko 10 mladih umjetnika i  njihovih 30 likovnih radova, 15 glazbenika koji su predstavili oko 30 pjesma, svi u dobi od 10 do 20 godina. Svi su oni dobili priliku pokazati svoj talent na domaćoj pozornici, a organizacija ovog događaja za njih je bila još jedna prilika za to. I ove godine vidjet ćemo dosta likovnih radova, čuti pjesama, ali i vidjeti jednu glumačku točku. „Na samom početku je osmišljen jedan program za djecu. Dijete koje najviše slatkiša pronađe u određenom vremenu će biti pobjednik natjecanja. Nakon toga slijede nastupi na pozornici, a tijekom tog cijelog vremena bit će izloženi likovni radovi naših mladih. Cijelo vrijeme članovi našega tima će prodavati palaćinke, vafle i piće. U prodaji će također biti torte Cakes by Dija. Sav prihod ide za naš lokalni tim kako bi i dalje mogao djelovati i raditi“,kazala je Gabrijela Begić iz lokalnog tima u Posušju za naš radio. Istaknula da je do sada prijavljeno oko 10 mladih umjetnika.

Pokrenuti mlade na društveni angažman i vidljivost

ASuBiH već duži niz godina radi sa i vode srednjoškolce širom BiH. Veliki dio organizacije su članovi i lokalni timovi. „Kako bi se čitava organizacija razvijala te kako bi se njezini kapaciteti povećavali, prvo moramo utjecati na širenje priče ASuBiH-a još dalje među srednjoškolcima/kama. Jedna aktivnost koja ima isti cilj je aktivnost lokalnog tima Posušje odnosno My talent, aktivnost gdje će sudionici imati priliku pokazati svoj talenat i napredovati dalje. Cjelina koja najprikladnije opisuje projekt je društveni angažman u zajednici jer će na ovaj način biti uključen ne samo velik broj srednjoškolaca/ki kao organizatora projekta i sudionika natjecateljskog dijela, veći šireg kruga. Tako će biti uključeni i srednjoškolci kao gledatelji i izlagači svojih radova te će se na zabavan i koristan način objediniti dosta velik broj srednjoškolaca u različitim aktivnostima prilagođenima za sve. Cijeli ovaj projekt može potaknuti da se i oni uključe u aktivizam. Također, ovaj aktivizam srednjoškolaca će se odraziti i na širi krug ljudi, oni starijih, koji će imati priliku uživati u ugodnoj i zabavnoj večeri ili uz to možda i izložiti svoje radove te tako poduprijeti rad srednjoškolaca“, kazali su nam iz lokalnog tima u Posušju Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini najavljujući svoj događaj.