Home Tech Za Rimca nema recesije, s Bugattijem rasprodan do 2025. godine

Za Rimca nema recesije, s Bugattijem rasprodan do 2025. godine

SHARE
Najveći pokretač rasta Rimac Grupe je Rimac Technology, koji prodaje baterije visokih performansi i EV tehnologiju tvrtkama Porsche, Aston Martin, Hyundai i drugima.

Iznimno bogati kupci superautomobila ne pokazuju znakove usporavanja svoje potrošnje unatoč strahovima od recesije, tvrdi Mate Rimac, izvršni direktor Bugatti Rimca.

Mate Rimac rekao je da je potražnja za potpuno električnim superautomobilima Rimac i Bugattijima s motorom s unutarnjim izgaranjem i dalje velika, a možda čak i raste.

Trenutno ne vidimo nikakvo usporavanje, upravo suprotno. S Bugattijem smo rasprodani i do 2025. Pa čak i ako recesija potraje nekoliko godina, iz nje ćemo izaći još jači, rekao je Rimac za CNBC, prenosi Index.hr.

Bugattijev novi Mistral Roadster od 5 milijuna dolara, koji ima 1577 konjskih snaga i quad-turbo W16 motor, rasprodan je u svih 99 modela koji su trebali biti proizvedeni do trenutka kada je predstavljen javnosti u petak na Monterey Car Weeku u Kaliforniji.

Automobil, nazvan po hladnom, sjeverozapadnom vjetru koji puše kroz južnu Francusku, prodaje se kao posljednji od neelektričnih Bugattija dok tvrtka počinje s prelaskom na hibridna i električna vozila.