Home Vijesti Poskok ugrizao radnika koji ga je pokušao ukloniti iz pogona tvrtke, ali...

Poskok ugrizao radnika koji ga je pokušao ukloniti iz pogona tvrtke, ali jedna ga je stvar spasila teških posljedica

SHARE

Opasnu otrovnicu djelatnici su zatekli u pogonu među plastičnom ambalažom čija je pojava ubrzo postala viralni hit

Naša najpoznatija zmija otrovnica, poskok, svoju lošu reputaciju duguje mnogim netočnim mitovima. Stalno slušamo kako vrebaju iz kamenjara, u šumi padaju s drveća, skaču na ljude, ali ih malo tko može zamisliti u kući ili u tvrtki u kojoj radi.

Takav jedan slučaj dogodio se prije nekoliko dana u jednoj solinskoj firmi, piše Slobodna Dalmacija.

Opasnu otrovnicu djelatnici su zatekli u pogonu među plastičnom ambalažom čija je pojava ubrzo postala viralni hit. Djelatnici tvrke poskoka su uhvatili, a na slici je prikazan trenutak kada je poskok ugrizao jednog od radnika, ali srećom za radnu rukavicu.

Ne tako davno zmija je zatečena i hodniku jedne obiteljske kuće, također u Solinu, pa su intrevenirali vatrogasci, a od nedavno “nastanila“ se i u Splitu.

Posljednih dana često slušamo o zmijama koje su se počele približavati kućama, i naseljima općenito. Njihova pojava, tvrde stručnjaci, uopće ne treba iznenađivati. Dugotrajan sušni period zmije je natjerao da potraže vodu. Osim što vrebaju ptice, velika su opasnost za pse i same lovce.

Jedan takav bliski susret poskoka koji hvata zadnje sunčeve zrake u podsvilajskom lovištu, s jedne i lovca u čeki s druge strane, zabilježili su tamošnji neimari. Srećom da se lovac nije kretao i samim time nije stvarao nikakve vibracije što je glavni preduvjet zbog kojeg poskok reagira.

Foto: ilustracija