Home Crna kronika Dobio samo pet godina zatvora nakon što je pokušao zapaliti ženu

Dobio samo pet godina zatvora nakon što je pokušao zapaliti ženu

SHARE

Luka Lovre, iz Banja Luke, pravomoćno je osuđen na pet godina zatvora jer je pokušao ubiti nevjenčanu suprugu Tijanu P. koju je polio benzinom i pokušao zapaliti.

Kako je rečeno “Nezavisnim novinama” u Vrhovnom sudu RS potvrđena mu je presuda koju mu je izrekao Okružni sud u Banja Luci.

Podsjećamo, banjalučki Okružni sud krajem prošle godine uvažio je tvrdnje obrane da nije riječ o pokušaju teškog ubojstva na svirep način, te da nije riječ o izravnom umišljaju. Kako je ovaj Sud tada ocijenio riječ je o pokušaju ubojstva sa mogućim umišljajem, pa mu je stoga izrečena minimalna kazna za to kazneno djelo.

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao ubiti 12. lipnja lani u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kako je ranije objavljeno, sve se dogodilo u njihovom stanu kada su se partneri posvađali, a nakon uvreda, Lovre je prema navodima optužnice ženu bacio na krevet. Žena je, dodaje se, pokušala pobjeći iz stana, ali joj nije dopustio pa je istrčala na balkon i dozivala upomoć. Lovre je, uzeo bocu u kojoj je bio benzin, te polio izvanbračnu suprugu po licu i tijelu, prijeteći da će je zapaliti.

Ona je pobjegla u kupatilo kako bi se oprala od benzina, dok je optuženi ušao za njom prosuo benzin pa zapalio. Žena je uspjela sa balkona dozvati pomoć.

On je izjavio u sudnici da nije želio ozlijediti Tijanu i da je to žena koju voli, ali da ju je ošamario i polio benzinom po leđima.