Home Crna kronika Mostar: Zastave spuštene na pola koplja

Mostar: Zastave spuštene na pola koplja

SHARE
Tišina i zastave spuštene na pola koplja dočekale su jutros Mostarce na zgradama javnih institucija. Naime, utorak je u Mostaru proglašen Danom žalosti zbog tragične smrti četiri osobe u stravičnoj prometnoj nesreći proteklog vikenda. Zastave su spuštene na Gradskoj upravi Grada Mostara, Gradskoj vijećnici i Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Najavljeno je kako će zastave biti spuštene i u svim javnim ustanovama i poduzećima čiji je osnivač Grad Mostar.
Na javnim mjestima danas se neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje da obavljaju primjereno Danu žalosti, priopćeno je ranije iz Grada Mostara.
Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se u subotu 24. rujna na magistralnoj cesti M-17 kod mjesta Buna. Četiri osobe smrtno su stradale, a četiri teško ozlijeđene. Poginuli su članovi jedne obitelji , muž, žena i dijete, čiji su inicijali B.K. (35), M.K. (34) i R.K. (9), a koji su bili u automobilu “Renault Scenic”, kao i M.P. (46) u automobilu “BMWx5”. Teško su ozlijeđene osobe iz druga dva automobila, koja su sudjelovala u sudaru, “BMW” i “Mercedes”.