Home Vijesti Romić: Cijelo društvo je odgovorno zbog tragedije koja se dogodila u Mostaru

Romić: Cijelo društvo je odgovorno zbog tragedije koja se dogodila u Mostaru

SHARE

Zbog stravične nesreće koje se dogodila tijekom vikenda u Mostaru, a u kojoj su poginule četiri osobe, gradska administracija za sutra je proglasila Dan žalosti na području grada. Samo u posljednjih mjesec dana na cestama širom Hercegovine stradalo je sedam mladih osoba, a od početka godine 22. Sociolozi poručuju da je jedino strožim zakonskim regulativama, te sistemskim rješenjem moguće postići veću sigurnost u prometu.

Ukop troje članove obitelji Krstić, stradalih u nesreći u subotu u noćnim satima, bit će u utorak, dok je stanje preživjele djevojčice za sada stabilno, potvrdili su  iz SKB-a Mostar. Četvrti poginuli bit će također sahranjen u utorak u Čitluku. Tridesetpetogodišnji L.M., koji je također ozlijeđen u nesreći, pušten je na kućno liječenje, kazano je iz bolnice. Kako nam je rečeno, obdukcijski nalaz je završen u subotu i potvrdio je kako su se kod vozača nalazile velike količine alkohola u krvi.

„Jednim dijelom mogli bismo tražiti uzroke svega ovoga u načinu na koji mi danas živimo. Mladi ljudi, nažalost, u mnogim slučajevima padnu u ovom našem sustavu, koji je, ja bih rekao, sustav poptuno izvrnutih vrijednosti, u kome pokušavaju doći do nekog zadovoljstva i pokazati svoju osobnost na vrlo pogrešan način, skupim autom, brzom vožnjom“, kaže sociolog Marko Romić.

Mnoga se pitanja bez konkretnih odgovora javljaju nakon ovakvih nesreća, a Romić naglašava da cijelo društvo snosi odgovornost zbog čega se ovakve tragedije iznova ponavljaju: „Trebamo poći iz korijena, ali prije toga poći svako od sebe i vidjeti što smo mi uradili da do takvih stvari ne dođe“, piše Federalna.