Home Novosti Željeznice FBiH svojim radnicima isplatile po 800 KM jednokratne pomoći

Željeznice FBiH svojim radnicima isplatile po 800 KM jednokratne pomoći

SHARE

Željeznice Federacije BiH danas su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć u skladu s Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu uslijed inflacije i rasta potrošačkih cijena.

Direktor ŽFBiH Enis Džafić rekao je Feni da je danas izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 KM. Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH izuzev članova Uprave.

-Željeznice FBiH su lider u prijevozu roba na tržištu BiH. Smatramo da Željeznice FBiH u usporedbi sa sličnim poduzećima u regiji, u zemljama koje nisu u EU, trenutno imaju najbolju poziciju kako sa financijskog stajališta, tako i sa obimom rada po kilometru pruge. Također, u ŽFBiH su veća i primanja radnika – rekao je Džafić za Fenu.

Željeznice FBiH su, prema njegovim riječima, u osam mjeseci ove godine ostvarile operativnu dobit od 14,9 milijuna KM. Napomenuo je da izmiruju redovno sve svoje obveze prema Poreznoj upravi, kao i obveze koje su nastale u ranijim godinama.

Ono što je nužno u cilju poboljšanja uvjeta za prijevoz robe i putnika, kako je dodao, jest da se odvoje značajnija sredstva za modernizaciju željezničke infrastrukture u skladu sa Transportnom strategijom željezničkog prometa koju su usvojila oba doma Federalnog parlamenta.