Home Život Mikulić o sinu s poteškoćama: ‘Svaki put stišće u prsima, grč u...

Mikulić o sinu s poteškoćama: ‘Svaki put stišće u prsima, grč u želucu…’

SHARE

Glumica Marijana Mikulić (40) sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama gotovo svakodnevno dijeli pojedinosti iz privatnog života. Ovaj put je napisala emotivan status o situaciji sa sinom Jakovom koji ima poteškoće u razvoju i govoru.

Naime, otkrila je da je Jakova odvela u novu rehabilitacijsku instituciju, gdje su ga stručnjaci ponovno procjenjivali, a da je i za nju i njega to jako teško, te da je nakon procjene potonula.

“Svaka nova institucija znaci novu obradu od strane niza stručnjaka, da bi se dobio neki uvid i timski zaključak. Različita mjesta različita vrsta rehabilitacije – zato više mjesta. Ali svaka nova procjena je ogroman stres za mene, napor za njega, jako često suze, moje, njegove. S druge strane empatije nekad manje nekad više. Ali proces je svejedno svaki put bolan. Iako sam već prilično došla do stupnja – ok i to smo odradili, idemo dalje. Svaki put stišće u prsima, grč u želucu.” napisala je Mikulić u objavi te dodala ipak da je napredak vidljiv.

“Napredak vidljiv, ali sve procjene idu u istom, plavom smjeru. Većinu dana se držim, želim to gledati kao dar, postoji razlog zašto baš on, zašto baš ja. Uostalom, ima ljudi kojima je puno teže, u svakom smislu. Ali svejedno, evo, nakon procjene sam potonula. Sutra će biti bolje, sigurna sam. Ali danas je bas težak dan. Šaljem ljubav svim plavim mamama ma gdje bile, i grlim vas toplinom tisuću sunaca, znam da vam treba.” zaključila je.