Home Šport Trener Skauta: Razina talenta sada je veća nego u zlatna vremena Izviđača

Trener Skauta: Razina talenta sada je veća nego u zlatna vremena Izviđača

SHARE

Rukometaši Izviđača sjajno su krenuli u sezonu. ‘Skauti’ su napravili veliki podvig te se plasirali u drugo kolo EHF Europskog kupa, nakon što su izbacili favorizirani austrijski Linz i tako priredili pravo iznenađenje. Upisao je Izviđač i dvije pobjede u dvije prvenstvene utakmice, a večeras u Maglaju ima priliku nastaviti pobjednički niz. Zadovoljan je početkom sezone i trener ‘Skauta’ Toni Čolina.

“Drago nam je da smo napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu. S druge strane, nismo još ni blizu optimalne forme. Sa svim problemima koje imamo s uigravanjem ekipe, uspjeli smo proći tako jakog protivnika. To puno govori o potencijalu kojeg imamo. To me raduje. Sada idemo u Slovačku, gdje igramo prvu utakmicu. Veću šansu imamo kada igramo prvu utakmicu u gostima i pozitivni smo s te strane”, kaže Čolina za Hercegovina.info.

Sljedeći protivnik je također dobar.

“Linz je sigurno kvalitetna ekipa, i mislim da je igrački bolji. No, isto tako mislim da je Bystrica uigranija i ima veću širinu. Ne razmišljamo još o njima budući da je susret tek za mjesec dana. Ono što znamo je da su bili drugi u prvenstvu prošle sezone iza Tatrana, kojeg su prije nekoliko dana dobili u gostima tri razlike. Tu utakmicu smo gledali. Za sada smo na tome, ali više ćemo pozornosti obratiti na to što se utakmice budu približavale.

“Protiv Sloge smo se mogli “okliznuti”, no izvukli smo se zahvaljujući karakteru kojeg imamo i nadam se da nam je to bila dovoljna opomena da ne smijemo nikoga podcijeniti. Doma nismo “Bogom dani”. Moramo se truditi i “poginuti” svaku utakmicu. Vezali smo dvije utakmice i nadam se da ćemo tako i nastaviti u Maglaju. U subotu već imamo Kakanj. Nakon toga imamo tjedan dana za pripremu protiv Slobode, a onda nam slijedi reprezentativna stanka”.

Oprez je i na susret s Maglajem.

“Odlična je to ekipa. Pojačali su se na svakoj poziciji. Prvi put je ovo da Maglaj ima rotaciju, što prijašnjih godina nije bio slučaj. Vratio se Hadžić iz Njemačke, tu je i reprezentativac Kadrić koji je stigao iz Gračanice. Neće to biti lagan susret. Maglaj ima odličnu domaću publiku. Oni će sigurno napraviti sve da nas pobjede”.

Momčad je ostala na okupu.

“Napustio nas je Vuković, a na njegovo mjesto smo doveli Mateja Ljubića iz druge lige. Doveli smo Filipa Vujovića na lijevo krilo. To su dvije promjene. Ostali smo na okupu i to je jako dobro”.

Zadovoljan je i omladinskim pogonom.

“Imamo momaka rođenih 2005. i 2006. godište. Dosta njih je priključeno u drugu ekipu iz omladinskog pogona. Na njih se može računati. Treneri rade odličan posao i na edukaciji tih momaka. Na nama je da ih preoblikujemo u tehničko-taktičkim stvarima koje nam trebaju za prvu ekipu. U drugoj se pak dokazuju da dođu kod nas”.

Izviđač je talentiraniji nego u neka zlatna vremena.

“Razina talenta je sada na većoj razini i puno više stvari se sada radi. Ekipe iz starih generacija su sigurno bile mentalno jače, čvršće i spremnije na sve, iako nije bilo puno igrača u rotaciji. Bila je jedna postava i eventualno do tri igrača u rotaciji. Takvi su bili proračuni i tako se igralo. Sada imamo puno veću konkretnost i to nam puno daje kod razvoja igrača. Ja vjerujem da su ove generacije puno talentiranije. Imamo puno utakmica i teško da se može puno razvijati ako igramo srijeda-subota. To je najveći problem za nas trenutno. Nema tu puno vremena za individualni napredak. Ako se to rastereti, sigurno je da će naši igrači puno veći iskorak praviti”.

Rezultati su tu, uprava daje sve od sebe, no potrebna je još snažnija podrška ovom klubu kojeg nazivaju “rukometnim Ajaxom” zbog odlične proizvodnje igrača.

“Izviđač ima podršku. Naša uprava na čelu s Tonijem Kraljevićem nas podržava i znaju da smo zaslužili to. Imamo odličnu komunikaciju. Nikada nam u primisli nisu bile kalkulacije. Idemo do kuda možemo. Uprava nas prati koliko može. Naravno da to uvijek može bolje. Ja se nadam da će nas gospodarstvenici prepoznati i da ćemo imati znatno više sponzora nego što to sada imamo. Na dobrom smo putu”, zaključio je Čolina za Hercegovina.info.