Home Vijesti Po prvi put u BiH gradonačelnik se obratio putem holograma

Po prvi put u BiH gradonačelnik se obratio putem holograma

SHARE
Obilježavanja Dana grada Čapljine započelo je sjećanjem na branitelje.

Izaslanstvo Gradske uprave, predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem na Trgu hrvatske slobode zapalilo je svijeće i položilo vijence u spomen na hrvatske branitelje.

Program se nastavio na mostu dr. Franje Tuđmana gdje je otvorena bista prvom hrvatskom predsjedniku. Danas su otkrivene dvije biste koje se nalaze na samim krajevima mosta, a radi se o identičnim bistama.

Ovaj most bio je srušen u ratu te je nakon završetka ratnih djelovanja je obnovljen i ponio je ime po prvom hrvatskom predsjedniku.

Do danas je uz most stajala i ploča s imenom Franje Tuđmana, a sad je tu bista na kojoj će se, povodom obljetnice njegove smrti, paliti svijeće i polagati vijenci.

Također je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljina, a veliki broj uzvanika ispunio je do posljednjeg mjesta dvoranu kina Mogorjelo.

Sjednica je započela  intoniranjem himne BiH i ”Lijepom našom”, a minutom šutnje nazočni su se prisjetili svih onih koji su svoj život dali za Čapljinu i onih koji su ugradili sebe u izgradnju bolje Čapljine, a danas više nisu s nama.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić okupljenima se ove godine obratio na nešto drugačiji način – njegovo izvješće predstavljeno je putem holograma koji je bio postavljen na pozornicu.

Vidjeli ste u ovom videozapisu koliko Čapljina ulaže u razvoj, a tu mislim najviše na mlade obitelji, koje želimo zadržati u Čapljini, jer su oni naše najveće blago. Ponosni smo na veliki broj razvojnih i infrastrukturnih projekata koji su ispunjeni u izazovnoj godini poput ove koja je iza nas, a zasigurno jedan od najvećih projekata je i ponovno otvaranje tvornice keksa i vafla ‘Lasta’ Čapljina, rekao je Vidić.