Home Šport Babić će se boriti za pojas svjetskog prvaka

Babić će se boriti za pojas svjetskog prvaka

SHARE
Velike vijesti za hrvatski boks stižu iz Engleske.

U jednom intervjuu, jedan od najpoznatijih promotora na svijetu Eddie Hearn dao je bombastičnu najavu – da će se Alen Babić uskoro boriti za pojas prvaka svijeta. Babić je odmah podijelio objavu na svojem Instagramu.

Babić se odnedavno bori u bridgerweight diviziji, koja je zamišljena za borce koji su mali teškaši. Zasad je WBC jedina velika organizacija koja prepoznaje tu kategoriju, a baš u njoj bi Savage trebao dobiti napad na pojas prvaka.

Hearn je objasnio kako je riječ o borbi koju će WBC gotovo sigurno “narediti” kako bi novu diviziju održao u pogonu.

Babiću, koji u karijeri ima 11 pobjeda iz isto toliko mečeva uz deset nokauta, protivnik bi trebao biti odlični kolumbijski boksač Oscar Rivas. On u karijeri ima omjer od 28 pobjeda i tek jednog poraza.

 

Rivas, koji je zbog svoje razorne snage zaradio nadimak “Kaboom” je u listopadu ove godine postao prvi WBC-ov prvak u bridgerweight diviziji nakon što je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Kanađanina Ryana Rozickog.

Nema sumnje da je Babićevom strelovitom usponu pomogla velika popularnost na društvenim mrežama i u Engleskoj, a Hearn je poručio kako je u razgovorima s Yvonom Michelleom, promotorom koji zastupa prvaka Oscara Rivasa.

Babić je uz Instagram video napisao: Čekanje bi konačno moglo biti gotovo! Ako je ovo san, ne želim se probuditi. Ovo je borba, ne mislim se iz nje povući, Savage vojsko, pripremi se.

Uz to je napisao svojem suparniku na španjolskom kako je “spreman umrijeti”. Čini se kako bi se borba mogla održati 26. studenog, prenosi Index. Tada bi se trebao boriti Babićev prijatelj Dillian Whyte, a Savageova borba bila bi odmah prije glavne borbe večeri.