Home Društvo Alec Baldwin se nagodio s obitelji žrtve

Alec Baldwin se nagodio s obitelji žrtve

SHARE

Američki glumac Alec Baldwin priopćio je da se nagodio s obitelji direktorice fotografije Halyne Hutchins koju je slučajno ubio u listopadu 2021. baratajući revolverom na snimanju vesterna “Rust”, što je šokiralo Hollywood.

Nagodbom je završen proces u civilnoj tužbi koju je obitelj Hutchins podigla protiv Aleca Baldwina.

Iznos nagodbe koja se još mora potvrditi na sudu, nije objavljena.

Glumac je u objavi na Instagramu napisao da je zahvalan svima koji su pridonijeli rješenju tog tragičnog i bolnog događaja.

Produkcija filma će se nastaviti u siječnju 2023., navodi se u odvojenom priopćenju koje je dobio AFP.

– Ne želim nikoga optuživati (ni producente ni Baldwina), komentirao je Matthew Hutchins, suprug na snimanju ubijene Haylene Hutckins. Svi smo sigurni da je Halynina smrt rezultat strašne nesreće, prenosi se u priopćenju producentske kuće.

Snimanje se treba nastaviti u siječnju 2023., rekao je dodavši da će on biti izvršni producent filma.

Dana 21. listopada 2021. snimanje filma na ranču u Santa Feu  u državi Novi Meksiko preokrenulo se u tragediju kada je Baldwin povukao okidač pištolja u kojem je umjesto lažnih bio pravi metak koji je smrtno ranio 42-godišnju Halynu Hutchins.

Nesretni slučaj je veoma potresao javnost u zemlji gdje oružje odnosi velik broj žrtava, ali i izvan američkih granica. Događaj je potaknuo hollywoodske studije da preispitaju propise u uvjete snimanje filma.