Home Crna kronika Ubojstva roditelja koja su šokirala BiH

Ubojstva roditelja koja su šokirala BiH

SHARE

Javnost u Bih bila je šokirana nedavnim slučajem u Sarajevu nakon što je Jusmil Eminić (44) oca Jusufa (69) polio benzinom i zapalio. Riječ je o jednom od najokrutnijih ubojstva. Jusuf koji dolazio u alkoholiziranom stanju kući znao je fizički nasrnuti na Jusmila, svoju suprugu i kćerku, piše Avaz.

Podlegao opekotinama
Odnosi su eskalirali 1. listopada kada ga je Jusmil ispred obiteljske kuće u sarajevskom naselju Buča Potok oca Jusufa polio benzinom i zapalio. Po dolasku policije Jusuf je još uvijek bio pri svijesti i rekao im je da mu je to uradio sin Jusmil koji je pobjegao s lica mjesta. Drugog dana Jusuf je u Kliničkom centru Sarajevo podlegao opekotinama koje su zahvatile 75 posto njegovog tijela.

U našoj zemlji bilo je nažalost više slučajeva u kojima su nerijetko žrtve svirepih zločina bili roditelji. Motivi za zločine uglavnom su narušeni odnosi unutar obitelji, a ubojice se u pojedinim slučajevima izjašnjavao i kao žrtva.

Okrutna ubojstva su bila i zbog psihotičnih epizoda izvršitelja, koji su u pravilu proglašavani neuračunljivim.

Davio majku
Tako je Armin Šehagić iz Kaknja optužen je da je u neuračunljivom stanju na okrutan način ubio majku Emiru tako što je ušao u njenu spavaću sobu i bez ikakvog povoda je brutalno tukao rukama i nogama te je davio.

Ubojstvo se desilo 14. lipnja ove godine, u njihovom stanu u Kaknju, a prema optužnici, počinio ga je u neuračunljivom stanju uslijed psihotične epizode paranoidno-halucinatornog tipa.

Alen Kopić prvostupanjsko je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora za ubojstvo oca Selima Kopića. On je 20. lipnja 2021. godine oko 13.45 sati , u ulici Kasindolskog bataljona, općina Istočna Ilidža, u pomoćnom objektu – garaži nakon verbalnog sukoba, metalnom šipkom dužine 102,5 centimetra,,u namjeri da ga ubije, više puta u predjelu glave udario svog oca.

Sjekirom usmrtio očuha, majku i nanu
Nezir Kamenica u Županijskom sudu u Sarajevu bio je prvostupanjsko osuđen na 20 godina zatvora jer je 2. svibnja 2017. u selu Bogušići kod Goražda ubio majku Zehru Kavazović, nanu Šemsu Džabija, te očuha Ifeta Kavazovića.

Kamenica je uzeo dvije sjekire, stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane. Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na katu udarivši je pet puta. Kamenica je na jednom ročištu rekao da je umjesto potpore članova obitelji, doživljavao prijetnje, maltretiranja i sputavanje u življenju.

Bihaćki kanibal jeo dijelove tijela majke
Županijski sud u Bihaću donio je presudu 2019. kojom je ustanovljeno da je Sabahudin Velić (33) u stanju neuračunljivosti ubio majku u rujnu 2018. godine, te mu je odredio prisilni boravak u zdravstvenoj ustanovi. Stravičan čin otkriven je kad se Velić 14. rujna sam predao policiji u Sarajevu i ispričao da je nakon što je majku usmrtio sjekirom , otišao da klanja da bi nakon toga tijelo prebacio na drugo mjesto i zapalio ga. Budući da tijelo nije izgorjelo, ukopao je majku na nepoznato mjesto, a potom ga iskopao i ponovo prebacio u garažu, gdje ga je sjeckao raznim alatom kako bi razdvojio meso od kosti, koje je poslije jeo. Monstrum je razbacao jedan dio tijela po okolnim livadama i šumi, dok je drugi dio zakopao u blizini kuće. Priznao je tada da je, prije majke, zaklao i svog psa, jer je, kako je kazao, crni pas šejtan.