Home Zanimljivosti Kolekcionari će vam platiti i tisuću eura za stare modele mobitela –...

Kolekcionari će vam platiti i tisuću eura za stare modele mobitela – evo liste najtraženijih

SHARE

Ako u ormariću ili ladici ‘čuvate‘ stare mobilne telefone, sad napokon imate razlog izvaditi ih. Njihova cijena, piše Novi list, mogla bi iznositi stotine ili čak tisuće eura.

Kako stvari stoje, postoje mnogi modeli mobilnih uređaja koji zapinju za oči kolekcionara te su s vremenom dobili na vrijednosti, čemu se iz prve ruke može posvjedočiti na stranicama poput eBayja ili Vintage Mobilea.

Ako imate neke od ovih telefona, razmislite o njihovoj vrijednosti i ponudite ih internetskim kolekcionarima.

Izdržljiv i jeftin uređaj iz Nokije danas vrijedi 20 do 40 eura, no u nekim slučajevima vrijednost mu može dosegnuti 130 eura ako je opremljen svim dodacima i ako imate originalnu kutiju.

Ispravna Nokia 8810 iz 1998. može se kolekcionarima prodati za stotinjak eura. Ako imate pakiranje, cijena ide do 700 eura.

Nokia komunikatori s povećanom tipkovnicom za poruke danas se cijene na nekoliko stotina eura. Dok Nokia E90 vrijedi oko 100 eura, za Nokiju 9000 nudi se i nekoliko stotina eura.

Ericsson T10 iz 1998. godine s vanjskom antenom, ako je u dobrom stanju i radi, danas se može prodati po cijeni od oko dvije tisuće eura.

Prvi iPhone u povijesti, poznatiji kao iPhone EDGE predstavljen je 2007., a cijena mu kreće od 1000 eura.

Najpopularnija Motorola StarTAC iz 1996. godine danas se može pronaći po cijeni od 100 eura, dok stariji modeli vrijede još više.

Motorola Razr V3 iz 2004. kolekcionarima vrijedi oko pedeset eura. Modeli s potpisom D&G vrijede više od 150 eura.