Home Regija Susjeda iz pakla: S prozora baca staklene boce, šalje bizarne poruke…

Susjeda iz pakla: S prozora baca staklene boce, šalje bizarne poruke…

SHARE

Jedna Hrvatica godinama već maltretira susjede jedne stambene zgrade. Baca mokraću po liftu, maže izmetom automobile, reže optičke kablove, uništava imovinu, šalje im bizarne poruke i nitko joj ništa ne može…

Provjereno je razgovaralo sa stanarima koji trpe torturu susjede iz pakla. Prijavljivali su je Centru za socijalnu skrb, policiji, DORH-u, no ništa se nije promijenilo.

– Stvar je totalno eskalirala kad je krenula bacati staklene boce pune vode – rekla je jedna susjeda.

– To je ruski rulet. Znači, netko će prije ili kasnije dobit bocu u glavu i onda ćemo se svi čuditi. Mi ne, mi se više tome ne čudimo. Ali onda će biti sigurno pisanja o tome kako je to moguće, što su radili ovi, što su uradili oni – kaže predstavnik stanara dodavši kako je sve počelo 2017. godine.

– Ona se žalila da je netko ometa nekakvim šuškanjem po stanu, da ona osjeti elektromagnetsko zračenje i tako dalje. Mi smo to sve provjerili. U mojoj domeni što se moglo napraviti. Znači, mi smo pogledali taj stan, provjerili smo, očistili začepljenu kanalizaciju koja je bila u tom stanu, a što se tiče ovih drugih stvari, šuškanja po stanu, to se pokazalo nerealnim – ispričao je.

Elektra je čak i promijenila transformator i radila mjerenja zračenja, koja su bila uredna. Međutim, onda je počela susjede optuživati da je truju putem rutera, ventilacijskih otvora, strujnih kablova…

– Prije jedno mjesec i pol, dva je zvala da netko hoće ubiti dijete. Došli su specijalci, sve, obučeni kao da je ratno stanje. Pa, to je ona zvala. I ništa nije bilo, oni su došli i otišli jer ništa nije ni bilo – priča jedan od susjeda.   Reakcija institucija je izostala, a to čudi i sudskog vještaka.

– “Ako netko ugrožava tuđe zdravlje i život, onda ne može biti da policija ne može doći. Valjda će u situacijama životne ugroženosti policija reagirati i samo je razlika hoće li ta osoba biti taj čas hospitalizirana ili će policija zaključiti, budući da osoba ugrožava tuđi život, a nije duševno bolesna, onda će je vjerojatno privesti – pojašnjava prof. dr. sc. Goran Arbanas sa Zavoda za forenzičku psihijatriju “Dr. Vlado Jukić”.