Home Lifestyle Uz ovaj fitness izazov transformirat ćete svoje tijelo

Uz ovaj fitness izazov transformirat ćete svoje tijelo

SHARE
Većina trenera i fitness zaljubljenika slaže se da je plank jedna od onih vježbi koje su same po sebi dovoljne da transformiraju tijelo ako se izvode pravilno i redovito.

Uz to što može podići formu i izdržljivost na zavidnu razinu, plank je vježba koja jača trbušne mišiće i učvršćuje cijelo tijelo.

Plank ili izdržaj izvodi se na tlu te vam za njega nisu potrebne nikakve sprave. Izvodi se tako da tjelesnu težinu zadržavate na udovima, točnije na rukama ili laktovima i stopalima. Iako na prvu djeluje kao vrlo jednostavna vježba, ipak je mnogo zahtjevnija nego što se čini.

Ako ste tek početnik u vježbanju ili samo želite pojačati svoj trening kod kuće, ovaj četverodnevni fitness izazov s plankom, kažu stručnjaci, idealno je rješenje za vas. Možete ga raditi bilo gdje – kod kuće, u parku ili teretani, a ako za to imate dovoljno privatnosti, čak i u uredu.

Riječ je o zanimljivom izazovu koji je na svojim stranicama objavio Radical Fire, a izgleda ovako. Svaki dan, tijekom 30 dana koliko izazov traje, izvodite plank pet sekundi dulje nego prethodnog dana.

To znači da prvi dan radite izdržaj od 20 sekundi, dan poslije od 25 sekundi, dan nakon 30 sekundi i tako sve dok ne stignete do 240 sekundi. Također, treneri upozoravaju da je svakih šest dana preporučljivo uzeti pauzu od vježbanja kako bi se mišići odmorili da ne bi došlo do ozljede.

Oni koji su isprobali ovaj izazov, slažu se da nije tako jednostavan kao što se možda na prvi pogled čini, čak ni onima koji su navikli na vježbanje.

Vjerojatno ćete u početku očajnički svako malo pogledavati na štopericu, ali već krajem prvog tjedna trbušni mišići će vam dovoljno ojačati da držanje u planku možete podnijeti bez problema. Iako razliku nećete vidjeti odmah, itekako ćete je osjetiti.