Home Vijesti Meteorolozi objavili prognozu do kraja listopada, evo kad nam dolazi kiša

Meteorolozi objavili prognozu do kraja listopada, evo kad nam dolazi kiša

SHARE

Federalni hidrometeorološki zavod danas je objavio vremensku prognozu za period od 18. do 31. listopada ove godine.

Kako navode, nakon stabilnog i sunčanog vikenda, veći dio ovog tjedna proteći će bez izražajnijih promjena vremenskih prilika.

Maksimalne temperature zraka bit će iznad 20 stupnjeva ne samo na jugu Hercegovine, nego i u većem dijelu sjeverne Bosne.

U kotlinama i duž riječnih toka izvjesna je magla i niska oblačnost. Nešto više oblaka moguće je u drugom dijelu radnog tjedna.

Kiša se očekuje prvog dana vikenda u zapadnim područjima Bosne i Hercegovine.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature između 18°C i 23°C, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

Početkom zadnjeg tjedna listopada prema raspoloživim sinoptičkim materijalima (od 24. listopada) na prostoru Bosne i Hercegovine prognozira se kiša, pri čemu će više padalina biti na području Krajine.

Prestanak padalina i razvedravanje moguće je od srijede, 26. listopada, nakon čega se do kraja mjeseca prognozira stabilno i pretežno sunčano vrijeme.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 5°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 15°C i 20°C u Bosni do 22°C u Hercegovini.