Home Društvo Studentica politologije Daria Knežević boravila na putovanju u SAD-u

Studentica politologije Daria Knežević boravila na putovanju u SAD-u

SHARE
Studentica završne godine studija politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Daria Knežević provela je pet tjedana u Sjedinjenim Američkim Državama na studijskom putovanju kao BOLD stipendist organiziranom u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH.

Program je kreiran za mlade lidere iz BiH s glavnim fokusom na društveni angažman i kreiranje akcijskih planova koji su fokusirani na ključne probleme bh. društva, a problem podzastupljenosti žena u bh. politici prepoznala sam kao problem na kojem bih htjela raditi, istaknula je Knežević.

S ostalim stipendistima koji su perspektivni mladi ljudi, provela je četiri tjedna na Sveučilištu Nebraska u Omahi. Tijekom boravka imali su priliku steći brojne vještine i znanja poput liderstva, timskog rada, razvoja akcijskih planova, komunikacijskih vještina i slično te upoznati mnoge nevladine organizacije i njihove timove.

Posjetili smo i mnoge lokalne zajednice i kulturne organizacije u čemu sam posebno uživala. U Nebraski smo također imali priliku posjetiti Gradsko vijeće, gradonačelnikov ured, državni Capitol u Lincolnu i Državni vrhovni sud, a ono što mi je bilo posebno drago jeste status počasnog građanina Omahe koje nam je dodijelilo Gradsko vijeće Omahe, kazala je Daria Knežević.

Posljednji tjedan u Sjedinjenim Američkim Državama bio je rezerviran za edukativno putovanje u New York City i Washington D.C., gdje su posjetili Bijelu kuću, sjedište UN-a, Capitol Hill, Vrhovni sud, Kongresnu knjižnicu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filofoskog fakulteta Mostar.