Home Zanimljivosti Žena rodila u liftu, suprug prerezao pupčanu vrpcu

Žena rodila u liftu, suprug prerezao pupčanu vrpcu

SHARE
Koliko god planirale i pripremale se na porođaj do najsitnijih detalja, buduće majke uvijek moraju biti spremne i na neke neočekivane situacije i iznenađenja.

Upravo nesvakidašnju situaciju doživjela je Brazilka Deborah Bittar koja je rodila u liftu svoje stambene zgrade, a sve je snimila nadzorna kamera.

Ona je bila kod kuće kada je dobila trudove. Spremila se i krenula prema najbližoj bolnici, ali stigla je tek do dizala prije nego što je rodila djevojčicu Juliju.

Srećom, s njom u pratnji je bio njezin suprug Danilo Almeida, inače ginekolog, pa joj je pomogao tijekom poroda. Doktor Almeida sada je podijelio i snimku sa sigurnosne kamere u dizalu.

 

Julijino rođenje bilo je brzo i neobično, ali služi za razumijevanje da žene ponekad rađaju u nekoliko minuta. Nisam zagovornik porođaja bez nadzora i vjerujem da je sigurnost majke i djeteta prioritet, ali postoje neke nepredvidive situacije. Koliko god da smo planirali neki drugi scenarij, atmosfera u liftu je bila mirna i tiha i na kraju smo svjedočili rođenju naše kćeri, napisao je Almeida.

Tata je prerezao i pupčanu vrpcu, a iako je u karijeri porodio više od 5.000 žena, priznaje da je ovaj porođaj bio najposebniji.

Većina porođaja koje imam su normalni i ponekad traju manje od dva sata. Ovaj me iznenadio, dodao je.