Home Vijesti Diler u garažama skrivao preko 40 kilograma marihuane, sintetičku drogu i oružje

Diler u garažama skrivao preko 40 kilograma marihuane, sintetičku drogu i oružje

SHARE

Preko 40 kilograma marihuane i manje količine sintetičke droge namijenjene daljnjoj preprodaji u njegovoj i unajmljenoj garaži u zagrebačkoj Dubravi skrivao je 47-godišnjak, a sve to, uz  automatsku pušku i razno streljivo, pronašla je policija i uhitila ga.

Iz zagrebačke policije u četvrtak su objavili kako su po dovršetku kriminalističke istrage osumnjičenoga kazneno prijavili zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Terete ga da je nabavljao veće količine marihuane, koju je potom pripremao za daljnju preprodaju i skrivao u vlastitoj te unajmljenoj garaži na području Dubrave.

U namjeri prikrivanja nije uspio jer su mu jučer, temeljem sudskog naloga, policajci pretražili prostorije koje koristi u tom zagrebačkom naselju te u Stubičkoj Slatini, gdje je u njegovoj kući pronađeno gotovo tri i pol kilograma “trave”.

Pretragom dviju garaža pronađeno je pak više od 37 kilograma marihuane pakirane u 39 plastični paketa, 4 grama amfetamina, 12 tableta MDMA, dvije vage s tragovima droge te predmete namijenjene njezinu pakiranju te novac za koji se sumnja da potječe od ‘dilanja’ droge.

Osim droge, u jednoj od garaža pronađena je automatska puška, spremnik za nju s 30 komada streljiva, 88 komada pištoljskog streljiva različitih proizvođača te 53 komada puščanog streljiva.

Osumnjičeni 47-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Ilustracija